Tot mai mulți membri și aleși locali de la PMP Brăila își anunță susținerea pentru echipa PNL

Un număr din ce în ce mai mare de membri ai PMP Brăila, printre care și mulți dintre aleșii locali în urma alegerilor din 2020, au anunțat că vor candida din partea PNL la alegerile de anul viitor.

Potrivit informațiilor probr.ro, singurul primar al PMP din județul Brăila, primarul comunei Racovița, Tudorel Gâscă, a anunțat public că a decis să se alăture liberalilor la alegerile locale de anul viitor, iar deocamdată nu și-a dat demisia oficial din PMP, pentru că și-ar pierde mandatul de primar. De asemenea, circa 80% dintre consilierii locali PMP din județ au avut discuții cu președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, și au declarat că și ei vor candida pe listele PNL la alegerile din 2024. Deputatul Alexandru Popa a anunțat deja unii dintre acești consilieri care au decis să se alăture echipei PNL.

La PNL Brăila a trecut până acum organizațiile PMP din localitățile: Dudești, Ulmu, Bordei Verde, Cazasu, Racovița, Traian, Chiscani, Mircea Vodă, Siliștea.

Fostul președinte PMP Brăila, Viorel Botea, a trecut la AUR și potrivit acestuia, alături de el au mai venit la AUR 70 de persoane, dar fără a nominaliza vreun nume. În această situație, PMP Brăila a rămas doar cu câțiva dintre aleșii locali și dintre membrii pe care i-a avut în urmă cu 3 ani, iar la aceasta dată conducerea interimară a organizației nu știe exact cu cine mai „defilează”.

Întrebat recent în legătură cu numărul de membri PMP Brăila care au plecat la AUR, președintele interimar al PMP Brăila, Coman Sarafolean, a spus că o să-i ceară lui Botea lista cu cei plecați, ca să știe și el despre cine este vorba și totodată a spus că va face demersurile necesare pentru ca fostul președinte să-și piardă și mandatul de consilier județean.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: