Sebastian Kurz neagă acuzația de mărturie mincinoasă

judecător judecată proces
Sursa foto: Freepik

Fostul cancelar austriac Sebastian Kurz şi-a susţinut miercuri nevinovăţia în prima zi a procesului în care este acuzat că a făcut o mărturie mincinoasă în faţa parlamentului, într-o ţară zguduită de scandaluri de corupţie, transmite AFP. Kurz a spus jurnaliștilor că speră ca procesul său să fie corect, iar la final acuzațiile să fie dezmințite, denunțând o „politizare” a cazului său din partea procurorilor austrieci.

 

”Sper că procesul va fi echitabil şi că la final acuzaţiile vor fi dezminţite”, a declarat Kurz la sosirea la tribunal, el denunţând o ”politizare” din partea Parchetului austriac.

 

Îmbrăcat cu un costum sobru, fostul lider conservator în vârstă de 37 de ani s-a declarat ”încrezător” înainte de a-şi lua locul în marea sală de tip neoclasic rezervată proceselor importante, transmite Agerpres. Interesul opiniei publice este pe măsura personajului: devenit la 31 de ani cel mai tânăr lider ales din lume, Sebastian Kurz a părăsit viaţa politică cu scandal în urmă cu doi ani. Este pentru prima dată în peste 30 de ani când un fost şef de guvern trebuie să dea socoteală pentru faptele sale în faţa justiţiei austriece.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: