Bursele școlare din 2023-2024, ultimele informații

Procentul de 30% de elevi cu bursa de merit pe baza mediei nu îi include pe elevii care iau bursa de merit pentru rezultate la concursuri și competiții, pot lua bursa de merit și elevii care nu au susținut Evaluarea Națională, pentru bursa socială monoparentală se acceptă și certificatul de divort și convenția notarială, conform instrucțiunilor legate de acordarea burselor în anul școlar 2023-2024, transmise Inspectoratelor Școlare de ministerul Educației.

  • Bursele sociale se acordă pe lunile iulie și august și elevilor care au finalizat liceul sau școala profesională.
  • Pentru bursa sociala pentru venituri mici, venitul minim luat în calcul este de 1898 lei.

În temeiul art. 6 lit. d) și al art. 13 alin. (3) din Hotărârea de Guvern nr. 369/2021 privind organizarea și functionarea Ministerului Educației, cu modificările și completările ulterioare, în vederea punerii în aplicare a reglementărilor Metodologiei-cadru de acordare a burselor, aprobată prin OME nr. 6.238/8.09.2023, se vor respecta următoarele instrucțiuni, conform Ministerului Educației:

1. În anul școlar 2023 – 2024, în funcție de nivelul de învățământ, conform prevederilor Metodologiei-cadru de acordare a burselor și ale Legii Învățământului Preuniversitar nr. 198/2023 (LIP), cu modificările ulterioare, bursele elevilor se acordă după cum urmează:
– beneficiarii de burse sociale sunt elevii de la toate niveluri de învățământ: primar, gimnazial, liceal, inclusiv profesional și dual;
– beneficiarii de burse de excelență olimpică I si II sunt elevii de gimnaziu și liceu, inclusiv învățământ profesional și dual;
– beneficiarii de burse de merit sunt elevii de gimnaziu și liceu, inclusiv învățământ profesional și dual;
– beneficiarii de burse tehnologice sunt doar elevii din învățământul profesional, inclusiv dual, nivel 3 EQF/CNC.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL