Eurodeputatul Dan Motreanu solicită creșterea sprijinului acordat de UE fermierilor români

Sursa foto: Pexels

Eurodeputatul Dan Motreanu, membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regională, cere creșterea sprijinului acordat de UE fermierilor români.

Acesta a participat miercuri la dezbaterea privind situația fermierilor din UE, organizată de Parlamentul European la solicitarea grupului PPE.

Conform mențiunilor sale, comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, a recunoscut că fermierii au de suferit, atât din cauza politicilor naționale, cât și din cauza pătrunderii grânelor din Ucraina pe piața UE.

”El anunțat că va prezenta Comisiei un set de măsuri luând în considerare unele propuneri făcute de Parlamentul European. Deocamdată, nu a răspuns în mod concret solicitărilor PPE referitoare la identificarea de noi resurse financiare pentru fermieri. Până în prezent,  UE a activat ajutoarele din rezervele de criză și a inclus agricultura printre domeniile pentru care statele UE pot acorda ajutor de stat extins”, a detaliat Motreanu.

De altfel, eurodeputatul a solicitat Comisiei Europene de la începutul acestei crize să adopte măsuri pentru sprijinirea producătorilor români de cereale.

”Împreună cu colegii din PPE, am convins Comisia Europeană să deblocheze bani din rezerva de criză a UE, ceea ce se întâmplă rar. Ajutorul financiar european obținut în acest sens de România este de aproape 40 de milioane de euro, bani care nu acoperă nici pe departe pagubele înregistrate”, a completat Dan Motreanu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL