Peste 2.000 de români din zonele rurale şi mici urbane au beneficiat de educaţie financiară şi digitală

tastatura
Sursa foto: pixabay

Peste 2.000 de români din zonele rurale şi mici urbane au beneficiat de educaţie financiară şi digitală, prin caravana „Bună ziua, schimbare!”, un demers comun BCR şi Vodafone.

Potrivit unui comunicat al băncii, în ultimul an caravana a parcurs peste 5.000 de km, vizitând 14 comunităţi rurale sau mici urbane din regiunile Muntenia, Oltenia, Moldova, Transilvania, Banat şi Crişana. Locuitorii au beneficiat de acces simplificat la servicii şi produse bancare, de asigurări, de telecomunicaţii şi tehnologii inovatoare, precum şi la ateliere de educaţie financiară şi digitală, dedicate inclusiv copiilor lor.

„Caravana Bună ziua, schimbare! este un proiect unic în industria financiară din România, un concept lansat din dorinţa de a creşte gradul de incluziune financiară şi tehnologică. A fost un efort comun şi consistent, BCR şi Vodafone, de a merge în mijlocul oamenilor şi de a deschide un dialog despre cum putem sprijini comunităţile să descopere oportunităţile de dezvoltare. Caravana ne-a oferit ocazia să vedem cu ochii noştri cum educaţia financiară şi digitală pot prinde rădăcini puternice în comunităţile locale din România. Ne bucurăm că există un interes impresionant în aceste comunităţi: peste 2.000 de persoane au participat activ la atelierele noastre de educaţie financiară şi discuţiile despre sănătate financiară. Numărul ridicat şi implicarea autentică a oamenilor ne arată că se poate şi că avem cu cine să construim o Românie inteligentă financiar, pentru a deveni mai prosperi şi mai rezistenţi în faţa provocărilor financiare. Le mulţumesc partenerilor noştri, Vodafone, Omniasig Vienna Insurance Group, BCR Asigurări VIG şi BCR Social Finance, precum şi autorităţilor locale din fiecare comunitate – împreună am arătat că educaţia şi tehnologia pot deschide uşi spre un viitor mai bun”, a declarat Dana Dima, vicepreşedinte Retail & Private Banking BCR.

În cele 14 luni de la prima oprire a caravanei, în octombrie 2022, în localitatea Băleni, judeţul Dâmboviţa, au fost organizate 60 de ateliere de educaţie financiară şi digitală, la care au participat peste 2000 de români. Totodată, peste 1.000 de persoane şi-au deschis un cont 100% online, prin George, şi au fost identificate 60 de oportunităţi de finanţare socială pentru antreprenorii locali.

Totodată, caravana „Buna ziua, Schimbare!” a facilitat accesul comunităţilor la servicii de protecţie şi asigurări generale şi de viaţă. În plus, antreprenorii locali au putut afla direct de la experţi cum pot accesa sursele de finanţare europene pentru producţie şi echipamente agricole, în vederea dezvoltării propriilor afaceri.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe. BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 20 centre de afaceri şi 18 birouri mobile dedicate companiilor şi 319 unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: