ANALIZĂ Prăbușirea USR în online: influencerii îi atacă pe „penalii” din partid

Vlad Voiculescu, sursa: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

USR a ajuns în situația de a se certa inclusiv cu oamenii care în urmă cu câțiva ani îi susțineau public și îi votau la alegeri. Claudiu Năsui, fost ministru USR, a provocat un scandal pe rețelele de socializare, după ce i-a acuzat pe polițiști și militari că ar primi pensii speciale. Năsui a prezentat cazul unui instrumentist din armată care s-ar fi pensionat la 46 de ani, cu o pensie de 8.000 de lei. Însă povestea nu s-a dovedit reală, ci era doar o bârfă auzită în bar de un membru USR și distribuită de Năsui fără nicio verificare.

Claudiu Năsui chiar l-a acuzat pe Godină că ar urma să primească pensie specială, deși influencerul îl contrazice și precizează că nu are nimic special. Nu este pentru prima dată când USR-iștii publică fake news-uri doar pentru a atrage câteva like-uri. Replica lui Marian Godină, polițistul devenit influencer, a fost una dură pentru USR-ist:

„Domnul Claudiu Năsui postează un text după ce a citit un alt text postat de o colegă de-ale domniei sale care l-a postat după ce i-a povestit un prieten o întâmplare dintr-o crâșmă”, a scris Godină.

Din acel moment, mai mulți USR-iști au sărit să-l înjure pe Godină pe rețelele de socializare, pentru a-l apăra pe Năsui. Agresivitatea USR-iștilor l-a determinat pe Godină să continue conflictul cu Năsui.

„Penalul Vlad Voiculescu”

Marian Godină a arătat că Năsui se plânge acum de pensiile speciale și de pensionarii la 40 de ani, dar pe vremea când USR era la guvernare, în 2021, chiar USR-iștii au propus-o pe Irina Alexe pentru funcția de secretar de stat. Irina Alexe era un fost chestor din Poliția Română, pensionată la 42 de ani, cu o pensie de 13.000 de lei pe lună. USR-iștii nu au avut atunci o problemă cu pensiile speciale, chiar ei oferindu-le pensionarilor speciali și un salariu de la stat.

„În 2021, în guvernul condus de penalul Florin Cîțu, din care făceau parte și penalul Vlad Voiculescu, dar și luptătorul împotriva pensiilor speciale, Claudiu Năsui, (termenii penal sunt conform definiției date chiar de USR) doamna Irina Alexe, la propunearea USR PLUS, partidul care luptă împotriva pensiilor speciale, dar și a cumulului pensiei cu salariul, a fost numită în funcția de secretar de stat în MAI”, scrie Godină.

Marian Godină a denunțat dubla măsură a USR și în cazul discursului despre corupție. Când DNA acuza politicieni de la alte partide, USR-iștii ieșeau imediat la atac și puneau eticheta de „penali”. În cazul lui Voiculescu, Marian Godină face ceea ce făceau și USR-iștii.

Voiculescu susține DNA, dar nu crede în DNA

Vlad Voiculescu a intervenit și el în scandalul dintre Godină și Năsui. Fostul ministru al sănătății s-a apărat de acuzația de „penal”, spunând că USR susține anti-corupția și DNA, dar nu crede în acestea. Practic, Voiculescu a spus că nu susține DNA și nu crede că justiția este independentă și profesionistă.

„Susținem anti-corupția în general și susținem DNA în particular dar dacă tu crezi că justiția e ok, că DNA și justiția în general este independentă, că are mecanismele interne pentru a își proteja independența și asigura profesionismul așa cum ne-am dorit cu toții, eu nu cred asta”, a scris fostul ministru al sănătății.

Vlad Voiculescu continuă să atace DNA pe rețelele de socializare, așa cum au făcut-o și alți USR-iști. Pe vremea când Liviu Dragnea ataca DNA, USR-iștii țipau că este atacat statul de drept și România risca o dictatură. O altă dublă măsură.

În plus, Voiculescu îndrăznește să spună că în dosarul vaccinurilor nimeni nu este acuzat de corupție, deși el este acuzat chiar de abuz în serviciu, care e faptă de corupție. Abuzul în serviciu nu se referă la fapta de a cere sau primi mită, ci la o faptă săvârșită în mod defectuos care a adus o pagubă statului român.

„Dacă ți-ai fi luat două minute să citești despre asta înainte să pui adjectivul “penal” în fața numelui meu, ai fi aflat că în dosarul vaccinurilor nu există nici măcar vreo suspiciune de corupție”, anunță Voiculescu pe pagina lui Godină.

Influencerii se distanțează de USR

Marian Godină recunoaște că a votat USR, dar începe să-i pară rău de acest lucru. Claudiu Năsui a provcat un scandal atât cu unul dintre influencerii USR, dar și cu tot sistemul de pensionari din Poliție și Armată. Năsui a reușit să pună partidul într-un conflict inutil, deoarece polițiștii și militarii nu au pensii speciale, ci contribuie în fiecare lună la sistemul lor de pensii.

Pensia medie a unui militar/polițist este de circa 4.000 de lei. După zeci de ani de muncă, după ce și-au riscat viața în misiuni, aceștia se retrag după vârsta de 50 de ani cu pensii de 4.000 de lei. Există și cazuri de pensionare sub 50 de ani, dar acestea sunt foarte rare și nu reprezintă o condiție generală. Prin urmare, USR-iștii văd pensii speciale acolo unde acestea nu există și lovesc fix în profesioniștii din Poliție și Armată care își riscă viața. De asemenea, este dificil ca un militar sau un polițist să rămână în serviciu după vârsta de 60 de ani, așa cum își doresc USR-iștii.

„Și ca să închei cu asta, sunt atât de acid cu voi, cu cei de la USR, pentru că spre deosebire de ceilalți pe care îi stiam cum sunt, pe voi v-am votat cu mare încredere și parcă începe să îmi pară cam rău când vă văd cum vă comportați”, mai scrie Godină.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: