Ministerul Educaţiei anunţă încheierea a peste 2.500 de contracte care au în vedere investiţii în infrastructur şcolară

Sursa foto: Ministerul Educației

Ministerul Educaţiei anunţă, în raportul de activitate pentru perioada octombrie 2022-decembie 2023, că peste 2.500 de contracte care au în vedere investiţii în infrastructura şcolară din fonduri asigurate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) au fost încheiate. De dotări pentru sălile de clasă, laboratoare, cabinete şi ateliere de practică vor beneficia peste 5.800 de şcoli şi unităţi conexe.

Conform datelor prezentate în raportul de final de an făcut public, sâmbătă, de Ministerul Educaţiei, peste 3,3 miliarde de euro sunt în curs de contractare în cadrul investiţiilor deja lansate din PNRR.
Proiectele de investiţii din fondurile europene alocate prin Planul de Redresare vizează reducerea abandonului şcolar, digitalizarea universităţilor, învăţământul dual, dezvoltarea unei reţele de „şcoli verzi”, achiziţionarea de microbuze electrice, servicii complementare, asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă din învăţământul preuniversitar, precum şi pentru laboratoare, cabinete, ateliere de practică, dar şi dotarea cu mobilier, echipamente IT şi materiale didactice şi dotarea cu laboratoare inteligente.
„Una dintre cele mai mari investiţii din PNRR o reprezintă dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor conexe. Pentru prima dată în istoria sistemului de învăţământ românesc, a fost alocată o sumă de peste 1 miliard de euro pentru dotarea acestora, în concordanţă cu viziunea proiectului «România Educată». Peste 2.500 de contracte au fost deja încheiate în cadrul acestei investiţii, pentru peste 5.800 de şcoli şi unităţi conexe”, se arată în documentul citat.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: