Medicina a evoluat extrem de mult și este capabilă chiar și de minuni. Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași au reușit performanța de a crea o inimă artificială revoluționară.
Centrul de Transfer Tehnologic MAVIS al UMF Iași se poate mândri acum cu o inovație medicală remarcabilă – o inimă artificială cu capacitatea de a funcționa fără întrerupere timp de 100 de ani.
Proiectul a fost realizat de 30 de studenți de la Facultatea de Bioinginerie Medicală și de la Facultatea de Medicină, sub îndrumarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic MAVIS, specializat în managementul îmbătrânirii sănătoase.
Cu potențialul să funcționeze neîntrerupt timp de 100 de ani, aceasta deschide noi orizonturi în domeniul transplantului de organe și tratamentelor cardiace.
Conform ziare.com, proiectul a fost recunoscut la nivel internațional la competiția „Heart Hackathon” din Statele Unite, unde a fost distins cu premiul pentru „cea mai avansată inimă artificială”. Această recunoaștere a confirmat valoarea și relevanța proiectului în contextul cercetărilor medicale globale.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News