A treia zi de proteste. Alte tractoare vin spre București. MANIFESTUL fermierilor, cu solicitări de urgență

Sursă foto: Captură video

Fermierii se pregătesc de marș pe centură Capitalei după ce au rămas toată noaptea, în stradă, la protest. Aceștia au încercat să intre joi seară cu tractoarele și camioanele în București, dar au fost opriți, de jandarmi și polițiști, în localitatea Chiajna. Lucrurile nu se opresc, însă, aici. În această dimineață au pornit la drum, zeci de tractoare cu agricultorii din județele limitrofe ale Bucureștilor. Și la Vama Nădlac s-au adunat zeci de fermieri . Primii sunt cei care au plecat de la Botoșani, cu 48 de ore înainte. Aceștia au transmis Redacției PS News, MANIFEST-ul cu cele 22 de revendicări  pe care le solicită, în regim de urgență.

La rândul lor, organizațiile reprezentative ale fermierilor anunță un protest național autorizat dacă Ministerul Agriculturii nu vine cu soluții clare și termene concrete pentru rezolvarea problemelor din sectorul agricol. Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC) a trimis în această dimineață un comunicat prin care își exprimă solidaritatea cu membrii fermieri care au ieșit în stradă.

În această dimineață, la ora 9h00, din Lehliu, Călărași au plecat zeci de fermieri cu tractoare. Aceștia circulă cu 10-15 km la oră și doresc să ajungă la intrarea în București  si sa se alăture colegilor lor din sector. Împreună vor lua o decizie comună pentru acțiunile din zilele ce vor urma. Aceste manifestări sunt proteste spontane ceea ce înseamnă că nimic nu este sub control, iar jandarmii și polițiștii sunt în alertă din cauza imprevizibilității evenimentului.

Ce vor fermierii

Peste 150 de tractoare sunt in acest moment la Afumați. Oamenii se pregătesc de marș pe centura Bucureștilor. Dănuț Andruș, fermier botoșănean care a pornit la drum cu peste 50 de utilaje agricole  încă de miercuri seara, pentru a ajunge la București, este la Afumați si s-a aliniat cu ceilalți fermieri

„Au fost aseară incidente minore la Chiajna, dar acum totul este calm. Ne pregătim de marș. Daca ne primesc, azi, mergem la Guvern cu revendicările noastre. Noi am ajuns ieri seara din Botoșani. Sunt, aici, oameni, adunați din toata tara. Transmiteți ca jandarmii sunt cu noi. Nu ne fac probleme”, ne-a declarat, Dănuț Andruș .

Fermierul Andruș a transmis pentru PS News, documentul cu revendicările „minimale” ale fermierilor.

Preşedintele AUR, George Simion, a încercat joi seara “să fure” protestul transportatorilor şi fermierilor care voiau să intre în Capitală.

El şi-a făcut prezenţa în mijlocul protestatarilor, însă oamenii au început să-l huiduie şi să-i ceară să plece.

“Simion, nu fura protestul fermierilor!”, “lasă-ne protestul!”, “Simion, lasă-ne protestul!”, i-au strigat oamenii nemulţumiţi de prezenţa liderului AUR în mijlocul lor.

Liderul AUR a insistat ca jandarmii să permită accesul tractoarelor în Bucureşti, iar jandarmii i-au explicat faptul că acest lucru este interzis de lege, dar transportatorii se pot deplasa pe jos către sediul Guvernului.

@mario_mocan

George Simion și Șoșoacă huiduiți la Protestul Fermierilor și-a Transporturilor ! #protestulfermierilor #VăVedem #NuCedăm #romania #europa

♬ original sound – Mario Mocan

“Nu ştiţi voi cum e să nu dormi nopţile că nu ai bani de motorină! Duceţi-vă la restarantele voastre în Herăstrău”, i-a transmis un protestatar liderului AUR.

„Unde ai fost când ne-a fost greu”, „Ai venit pentru voturi”, i s-a mai strigat.

Simion a dezminţit faptul că s-ar afla în spatele organizării protestului fermierilor şi transportatorilor.

Sute de transportatori şi fermieri din toată ţara au participat, joi, la o a doua zi de protest. Ei au venit cu camioane şi tractoare pentru a se alătura angajaţilor firmelor de transport care protestau deja, pe centura Capitalei, la intrarea în Chiajna.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: