ANCOM a amendat cu 1,77 milioane de lei furnizorii de telefonie, cablu și internet, în 2023

Sursa foto: ANCOM

În anul 2023, ANCOM a efectuat 2.020 de controale pe piaţa de comunicaţii electronice, în urma cărora companiile care oferă servicii de telefonie, cablu TV și internet au primit 171 de notificări, 248 de avertismente și 177 de amenzi contravenționale, în valoare de 1.778.500 de lei.

Un număr de 132 de amenzi contravenționale în cuantum total de 1.376.500 de lei au fost aplicate de Autoritate furnizorilor de servicii de telefonie, cele mai multe amenzi fiind aplicate pentru încălcarea obligațiilor privind încheierea contractelor cu utilizatorii finali, nerespectarea regulamentului de roaming, desfășurarea procesului de portare, modalitatea de transmitere a notificării unilaterale ca urmare a modificării contractelor încheiate cu utilizatorii finali.

Cea mai mare amendă, în cuantum de 40.000 de lei, a fost aplicată pentru furnizarea de servicii de comunicații electronice fără a avea un contract încheiat cu abonatul în conformitate cu dispozițiile legale.

În anul 2023, ANCOM a finalizat o campanie care a vizat respectarea de către furnizorii de servicii de telefonie mobilă prepaid/postpaid a prevederilor legale privind portabilitatea numerelor. Au fost efectuate 164 de controale la nivel național, în urma finalizării acestora fiind aplicate 16 amenzi contravenționale în cuantum total de 160.000 de lei.

Alte două amenzi contravenționale în cuantum total de 20.000 de lei au fost aplicate de ANCOM furnizorilor de servicii de acces la internet pentru furnizarea de servicii de comunicații electronice fără a avea un contract încheiat cu abonatul în conformitate cu dispozițiile legale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: