A fost desemnat candidatul PNL la Primăria Timişoara

Sursa foto: media.pnl.ro

A fost desemnat candidatul PNL la Primăria Timişoara pentru anul electoral 2024. Întrunit luni după-amiază, Biroul Politic Judeţean al PNL Timiş l-a votat pe Nicolae Robu drept candidat al partidului la Primăria Timişoara. Fiind vorba de un municipiu reşedinţă de judeţ, candidatura lui Robu trebuie validată şi de Biroul Politic Naţional (BPN) al partidului.

Dacă se va considera că votul din BPJ  a fost statutar, Robu mai trebuie să treacă un mic obstacol pentru a fi candidat oficial. Respectiv, candidatura lui trebuie să fie validată şi de BPN, ca la toţi candidaţii la primăriile municipiilor reşedinţe de judeţ, potrivit jurnaliștilor de la debanat.ro

Cine este Nicolae Robu

Nicolae Robu a fost ales primar al municipiului Timişoara în anul 2012 şi în anul 2016, însă în anul 2020 când a candidat pentru cel de-al treilea mandat a pierdut în faţa actualului edil, Dominic Fritz (USR).

Nicolae Robu a intrat în PNL la sfârșitul lunii iulie 2008, fără să mai fi fost vreodată membru al vreunui partid, nici după revoluție și nici înainte de aceasta.

Nicolae Robu

La 30 noiembrie 2008 a candidat pentru Parlamentul României în Colegiul 2 Senat -Timișoara Est, devenind senator PNL de Timiș. În Senat, activează în Comisia de Învățământ, Știință, Tineret și Sport, fiind Secretarul acestei Comisii. De asemenea, este membru în Delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

În februarie 2009, a fost ales președinte al PNL Timișoara, în Iulie 2009 a fost numit președinte interimar al PNL Timiș, în martie 2010 a fost ales președinte al PNL Timiș, membru în Consiliul Național Executiv al PNL și membru în Biroul Politic Central al PNL. În iunie 2012 candidează din partea USL (Uniunea Social-Liberală, alianța PSD+PNL-PC) la primăria Timișoarei și este ales primar cu o majoritate de 51,6%, din cei prezenți la vot, procent foarte mare comparat cu cele ale contracandidaților Adrian Orza (PNȚCD) sau Gheorghe Nodiți (PDL).

A fost și rector al Universității „Politehnica” din Timișoara, ales în 2004 și 2008, după patru mandate de Prorector, în care a fost ales în 1990, 1992, 1996 și 2000.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL