A murit Dinu Săraru. Scriitorul și omul de teatru avea 92 de ani

Sursă foto: fundatianistetarani.ro

Scriitorul Dinu Săraru a murit sâmbătă după-amiază, la Spitalul Universitar din București, la vârsta de 92 de ani, informează postul de televiziune Antena 3.

Potrivit sursei citate, alături de Dinu Săraru au fost, în ultimele clipe, soția sa, Viviana și fiicele Ruxandra și Alexandra.

„A murit Dinu Săraru! În spatele acestei ferestre (casa omului de cultură – n.r.) am ascultat mii de poveşti. Dinu Săraru, cel care mi le spunea, a murit acum un sfert de oră!„, a anunţat pe Facebook și scriitorul Ştefan Mitroi.

Maria Ţoghină, om de radio şi o apropiată a familiei Săraru a spus că „ne-a părăsit un titan al culturii naţionale”.

„Ne-a părăsit un titan al culturii naţionale! Am pierdut un om special, pe care l-am preţuit şi a cărui prietenie m-a onorat! Rămâneţi în sufletul meu, maestre”, a scris Maria Ţoghină pe Facebook

Dinu Săraru a intrat în presă acum 74 de ani, la 13 noiembrie 1950, la Radio România. S-a impus cronicar teatral trei decenii la Radio și în presa scrisă, intervențiile sale fiind antologate editorial în două cărți „Teatru românesc și interpreți contemporani” și „Al 3-lea gong”. A debutat în proză în „Gazeta literară” cu o povestire în 1963, apoi editorial în 1974 cu romanul „Niște țărani”, inaugurand „Trilogia țăranească” („Niște țărani”, „Iarba vântului” , „Crimă pentru pământ”).

În 1976 publică romanul „Clipa” transpus pe ecran sub același titlu. Romanul prefațează Trilogia „Dragostea și Revoluția” („Toamna roșie”, „Cei care plătesc cu viața”, Speranța”).

În 2002 publică romanul „Ciocoii noi cu bodyguard” după care s-a făcut filmul „Ticăloșii”, apoi în 2011 romanul „Ultimul bal la Șarpele roșu”.

După romanele semnate de Dinu Săraru au fost făcute patru filme și patru piese de teatru.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL