Cele mai falsificate alimente din lume. Mulți români le consumă

Sursa foto: Facebook

Alimentele cu cea mai mare rată de contrafacere fac parte din alimentația zilnică a multor români.

Specialiștii din domeniul siguranței alimentare de Food Fraud Database, certificată de Organizația Națiunilor Unite, susțin că 10% dintre produsele alimentare din țările dezvoltate sunt contrafăcute. Pe primul loc în top se află uleiul de măsline extravirgin. Este produsul falsificat cel mai des. Pe locul doi se află mierea naturală: nu este chiar naturală, pentru că este deseori alterată cu îndulcitori artificiali. Vine apoi pe locul trei brânza: pentru a reduce costurile, unii producători adaugă amidon şi uleiuri vegetale în acest aliment. În topul alimentelor contrafăcute regăsim cafeaua măcinată și peștele. În cazul peștelui, eticheta poate fi ușor falsificată, pentru a-i păcăli pe consumatori că în ambalaj este o specie mai valoroasă decât în realitate.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL