ACL ar mai putea pierde un parlamentar

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, sâmbătă, că a discutat cu preşedintele ANI, Horia Georgescu, legat de cazul de incompatibilitate al deputatului PDL Ştefan Stoica, Zgonea arătând că acesta trebuie să-şi piardă mandatul.

Întrebat dacă a discutat cu Horia Georgescu despre cazul Ştefan Soica, Zgonea a răspuns: ”Da, domnia sa (Horia Georgescu – n.r.) are aceleaşi argumente ca şi mine. A zis: Unde-i lege nu-i tocmeală”.

”Mie nu-mi plac băieţii ăştia care se plimbă dintr-o funcţie în alta şi au ajuns în Parlament cu probleme din trecut, iar noi plătim întotdeauna”, a mai spus Zgonea.

El a arătat că, dacă ar fi în locul lui Stoica, ar demisiona, pentru că e incompatibil şi este într-o funcţie plătită de statul român.

Zgonea a mai spus că va discuta cu colegii din Biorul Permanent, adăugând că speră ca aceştia să aibă maturitatea să înţeleagă faptul că ”unde-i lege nu-i tocmeală” şi a adăugat că el nu poate pune pe ordinea de zi a plenului acest caz fără aprobarea Biroului.

”Cred că data viitoare, colegii mei vor lua o decizie cu celeritate şi o s-o pun pe ordinea de zi cu prioritate şi vom lua act, după care vom publica vacantarea mandatului. Noi trebuie să respectăm legea şi nu trebuie să fim scut pentru niciun parlamentar. Domnia sa (Ştefan Stoica – n.r.) trebuie să plece din funcţie, este incompatibil”, a susţinut preşedintele Camerei, citat de Mediafax,ro.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, să-l invite săptămâna viitoare pe preşedintele ANI pentru a discuta despre cazul deputatului Ştefan Stoica, declarat incompatibil, preşedintele Camerei Valeriu Zgonea precizând că este ”o chestiune delicată”.

Întrebat dacă luni va fi tranşat de plen şi cazul deputatului Ştefan Stoica, Zgonea a răspuns: ”Ştefan Stoica este o problemă foarte delicată. Am decis să amânăm dezbaterea acestei informări, că nu este un raport al Comisiei juridice şi colegii mei m-au rugat să invit conducerea ANI pentru a ne uniformiza punctele de vedere”.

El a spus atunci că, în condiţiile în care Comisia juridică nu a dat o decizie în acest caz, el nu poate să-şi asume răspunderea în numele Biroului Permanent de a lua act de încetarea mandatului deputatului Stoica.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL