Acţiune de pichetare faţă de un proiect care vizează încetarea activităţii Centrului de Protecţie a Plantelor

Sursa foto: Primăria Bucuresti
Sursa foto: Primăria Bucuresti

Câteva zeci de sindicalişti au anunţat că pichetează, marţi, sediul Primăriei Capitalei, în semn de protest faţă de un proiect de hotărâre care vizează încetarea activităţii Centrului de Protecţie a Plantelor Bucureşti. Protestatarii reclamă „lipsa oricărui dialog social din partea conducerii executive a Primăriei Municipiului Bucureşti, prin care sa se justifice oportunitatea desfiinţării activităţii de prestare a tratamentelor fitosanitare”.

Acţiunea de pichetare, la care a fost anunţată participarea a 20-25 de persoane, ar urma să aibă loc marţi în intervalul orar 10:00 – 12:00, pe trotuarul de vizavi de sediul Primăriei Municipiului Bucureşti şi este organizată de Sindicatul FORUM din administraţia publică Bucureşti, afiliat la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA).
Principalul motiv al acţiunii de protest este promovarea de către Primărie a unui proiect de Hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind încetarea activităţii Centrului de Protecţie a Plantelor Bucureşti. Conform sindicaliştilor, prin desfiinţarea Centrului vor fi disponibilizaţi toţi salariaţii, majoritatea fiind membri ai Sindicatului FORUM din Administraţia Publică.
Sindicatul reclamă „lipsa oricărui dialog social din partea conducerii executive a Primăriei Municipiului Bucureşti, prin care să se justifice oportunitatea desfiinţării activităţii de prestare a tratamentelor fitosanitare” şi cer reprezentanţilor administraţiei locale „să se analizeze posibilităţile de salvare a locurilor de muncă”.

Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat, la începutul lunii septembrie, punerea în consultare publică a cinci proiecte de acte normative care prevăd desfiinţarea a cinci structuri aflate în subordinea municipalităţii, între care patru instituţii de cultură, printre care Centrul Metropolitan de Educaţie şi Cultură IOAN I DALLES şi Casa Artelor „Dinu Lipatti”, şi preluarea atribuţiilor acestora de către alte entităţi publice. Prin încetarea activităţii celor cinci structuri sunt desfiinţate organigrame care includ fiecare zeci de posturi. Decizia de desfiinţare este motivată invocându-se situaţia financiară la nivel naţional şi local.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: