Acuze grave despre mafia pariurilor din România. Florin Prunea: „DNA va lua președinți, antrenori, arbitri și fotbaliști cu autocarul”

Fostul internațional Florin Prunea a luat foc după ce s-a aflat că fotbalistul Cosmin Achim este cercetat pentru că a jucat la pariuri inclusiv pe meciurile formațiilor la care a avoluat, Petrolul și FC Voluntari, lucru interzis clar de regulament.

Prunea a făcut dezvăluiri incendiare despre mafia pariurilor din România, spunând că lucrurile sunt mult mai grave. Fostul portar susține că în fotbalul românesc se întâmplă lucruri și mai grave decât în cazul lui Cosmin Achim, iar în „afacere” sunt implicați președinți de cluburi, arbitri, antrenori și jucători.

„Dați drumul odată la dosarul ăla! Este un dosar la DNA, din câte știu eu, care este ținut acolo de vreo 15-20 de ani. Dați drumul odată la dosarul ăla și spargeți odată buboiul ăsta! Dar, dacă dau drumul la dosarul ăsta, cară cu autocarele președinți de club, antrenori, jucători, arbitri și s-a terminat fotbalul în România”, a spus Florin Prunea, citat de adevarul.ro.

Acuză și FRF de implicare
Fostul internațional merge și mai departe, spunând că, de fapt, caracatița este mult mai mare: „Nu mai spun de Federația Română de Fotbal, atenție! Deci și din cadrul Federației Române de Fotbal. Ăsta este un caz izolat. Se oprește campionatul la toate nivelurile! Păi ce prostii aud pe la Liga 2 sau Liga 3…”.

Florin Prunea a detaliat cum acționează mafia pariurilor în fotbalul românesc „Am auzit de arbitri, că se joacă pe cartonașe în minutul fix, cutare, cotă 30. Penalty în minutul cutare, cine are primul corner. La ce tâmpenii îi duce capul! Dați drumul la dosarul ăla și spargeți buboiul ăsta! Băiatul ăsta (n.r. Cosmin Achim) e un caz izolat.

Lucruri pe care le știe toată lumea
Sunt lucruri mult mai grave, în care știa tot stadionul, în care președinții sunau și spunea să parieze repede, toate rudele. Sunt grave. Nu le știu numai eu, le știe toată lumea. Nu am nimic cu oamenii care joacă. Dar să fie din interiorul fotbalului, e foarte grav. Băiatul ăsta are cariera încheiată!”, a spus Florin Prunea pentru ProSport LIVE.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: