Aderarea României la Schengen. Siegfried Mureșan: PPE iși va exprima din nou sprijinul

Siegfried Muresan
Siegfried Mureşan (Sursa foto: Facebook / Siegfried Muresan)

Partidul Popular European își va exprima din nou sprijinul pentru aderarea noastră la Spațiul Schengen, la Congresul PPE care va avea loc anul viitor, în martie, în România.

Invitat în emisiunea Puterea Știrilor, europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, vicepreședinte PPE, a susținut că România trebuie să consolideze sprijinul Uniunii Europene în problematica Schengen „să-l păstrăm și să lucrăm în continuare pentru ca acel unic stat care încă s-a opus aderării noastre să-și ridice această obiecție nejustificată”.

„Sunt absolut convins că Partidul Popular European își va exprima din nou sprijinul pentru aderarea noastră la Spațiul Schengen. Știm că în momentul de față avem sprijinul clar al Comisiei Europene, al Parlamentului European și sprijinul a 26 dintre 27 de state europene. După veto-ul nejustificat al Austriei, riscul a fost mare ca acest sprijin să se dilueze. Și România a reușit, prin munca politică și diplomatică, să consolideze sprijinul celorlalte 26 de state în favoarea noastră, confirmat prin toate declarațiile președintei Comisiei Europene, Parlamentului European, a declarației cancelarului Germaniei de săptămâna trecută, care a spus că susține aderarea României la Spațiul Schengen. Deci, trebuie să consolidăm acest sprijin, să-l păstrăm și să lucrăm în continuare pentru ca acel unic stat care încă s-a opus aderării noastre la spațiul Schengen să-și ridice această obiecție nejustificată.

Sunt convins că în cadrul acestui Congres vom avea un mesaj de solidaritate, de susținere și sper că vom reuși să facem și pași în perioada următoare în ceea ce privește ridicarea veto-ului de către Austria”, a declarat europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, la Puterea Știrilor.

 

15 șefi de state și șefi de guverne vin la București

A fost stabilită data Congresului Partidului Popular European. Cel mai mare eveniment politic din Europa, care va reuni la București 15 șefi de state și șefi de guverne, va avea loc pe 6 -7 martie 2024, potrivit unui anunț făcut de PNL, pe pagina oficială de Facebook.

„A fost stabilită data Congresului Partidului Popular European care se va ține la București: 6-7 martie 2024. Vor participa toți șefii de state și de guverne și președinții de partide din partea PPE, alături de președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European Roberta Metsola și toți comisarii europeni care fac parte din familia noastră politică”, anunță PNL.

„Un mesaj clar că liderii UE sunt alături de noi și vor să ne sprijine și mai mult”

”Decizia celei mai mari familii politice europene de a veni la București are la bază caracterul puternic pro-european al tuturor deciziilor luate de România și de PNL în ultimii ani. Congresul PPE la București reprezintă și un semn de solidaritate al UE cu România și cu statele aflate în vecinătatea războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Este un mesaj clar că liderii UE sunt alături de noi și vor să ne sprijine și mai mult”, a declarat și europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, vicepreședinte al grupului PPE din Parlamentul European.

La evenimentul de anul viitor vor participa peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care vor fi toţi şefii de state şi de guverne şi preşedinţii de partide din partea PPE, alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, precum şi toţi comisarii europeni care fac parte din familia politică a popularilor europeni.

Este de aşteptat ca la congresul respectiv să fie votat liderul PPE care va ocupa poziţia de spitzenkandidat pentru Parlamentul European şi care ar urma să devină, în cazul în care popularii europeni vor deţine cele mai multe mandate, preşedintele viitoarei componenţe a Comisiei Europene.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: