Adina Vălean: ”România a aplicat cu un proiect în cadrul apelului de proiecte pe mobilitate militară”

Adina Vălean / Facebook Adina Vălean
Sursa foto: Facebook / Adina Vălean

Recent, comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat că România a depus un proiect în cadrul apelului de proiecte pe mobilitate militară pentru realizarea podului Giurgiu – Ruse II.

Astfel, ”România a aplicat cu un proiect în cadrul apelului de proiecte pe mobilitate militară. Eu mă aşteptam să fie în cadrul apelului de proiecte generale, dar s-a optat pentru această variantă în cadrul apelului de mobilitate militară, ale cărui rezultate eu le pot face publice în 15 decembrie.

Deci, suntem puţin în avans. Practic, fiind un apel competitiv de proiecte ai cărui câştigători nu au fost anunţaţi – şi vorbesc la nivelul întregii Uniuni Europene – nu pot să zic astăzi dacă proiectul este câştigător”, a spus Adina Vălean, întrebată de jurnalişti despre Podul Giurgiu – Ruse II.

În plus, Adina Vălean a precizat că România a solicitat finanțare pentru un pod rutier, cu opțiunea de integrare a unei componente feroviare. Costul studiului de fezabilitate pentru proiectul propus este de 6 milioane de euro.

În precizările sale, „Noi am finanţat cu 570 de milioane de euro legătura feroviară Bucureşti – Giurgiu. Atenţie, nu aşa că ne-a venit nouă ideea, ci pentru că acesta era un proiect al României, care făcea parte dintr-un coridor şi care trebuie să aibă continuitate spre sud. Deci, este puţin de neînţeles în momentul de faţă pentru Comisia Europeană faptul că nu avem un proiect mai solid pentru un nou pod feroviar la Bucureşti – Giurgiu, dar avem asigurări că există această intenţie şi că acest nou pod Giurgiu Ruse va fi gândit să aibă şi o componentă feroviară.”

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL