Adina Vălean: UE îşi va intensifica acţiunile de control asupra transportatorilor de cereale ucrainene

Sursa foto: Facebook

Uniunea Europeană îşi va spori controalele pentru a vedea dacă transportatorii îşi respectă angajamentele atunci când scot cereale din Ucraina, pentru a răspunde la îngrijorările fermierilor şi a liberaliza schimburile comerciale de care beneficiază întregul bloc comunitar, a spus comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, pentru Reuters.

FB: „Închiderea graniţelor nu este niciodată o idee bună”.

Fermierii din întreaga Europă au protestat în ultimele săptămâni, printre nemulţumirile lor fiind şi ceea ce ei numesc concurenţa incorectă a produselor ieftine din Ucraina. Mulţi fermieri, în special din ţările vecine Ucrainei, spun că au fost afectaţi de deciziile UE de a deschide aşa-numitele „coridoare de solidaritate”, de a elimina taxele vamale, dar şi de alte măsuri destinate să ajute Kievul să îşi aducă cerealele pe piaţă. În Polonia, fermierii au demarat proteste la scară naţională, au blocat punctele de trecere a frontierei cu Ucraina şi au perturbat accesul spre porturi şi drumuri, potrivit Agerpres.

„Închiderea graniţelor nu este niciodată o idee bună, cu atât mai puţin a graniţelor cu un vecin care are atât de mare nevoie de conectivitate”, a spus Vălean.

„Atâta timp cât acordurile sunt implementate în mod corect, nu ar trebui să fie probleme şi noi lucrăm la consolidarea implementării. Cu alte cuvinte, trebuie să verificăm, pentru a ne asigura că operatorii nu încalcă acordurile, că pot efectua numai operaţiuni bilaterale, că au drept de tranzit”, a adăugat comisarul european.

Citește mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL