Adio, păcănelelor! Industria jocurilor de noroc va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: unsplash

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a anunţat marţi că industria jocurilor de noroc va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României.

Mai mulți parlamentari PSD au depus, în aprilie 2023, o inițiativă care are ca obiect reglementarea spațiilor în care se desfășoară jocuri de noroc. Toate proiectele privind jocurile de noroc se află în Camera Deputaților, for decizional, ele stând luni bune în comisii după ce au fost votate în Senat.

Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, a declarat, marti, 09.04 a.c., la Parlament ca se va adopta urgent legea care închide toate păcănele în localitățile care au sub 15.000 de locuitori.

„În sesiunea de vot final de astăzi vom adopta această lege care va presupune că peste 90% din localitățile din România nu vor mai putea desfășura acest tip de activitate, vor dispărea păcănelele, jocurile de noroc. Este doar o primă lege, așa cum vă spuneam, este o lege care închide toate păcănele în localități de sub 15.000 de locuitori, mărește amenzile substanțial și în perioada următoare vom trece pe repede înainte și vom vota și celelalte legi care sunt depuse în Parlament, indiferent că vorbim de reglementarea și eliminarea din marile orașe”, a declarat președintele interimar al Camerei Deputaților.

Simonis: „Astăzi vom da prima mare lovitură industrie jocuri de noroc”

„Vrem să vedem și cum reacționează industria la prima lege. Să vedem marii avocați plătiți cu foarte mulți bani, cu care am tot fost amenințați în ultimele luni de zile, să vedem cum reacționează la prima lege și ne  vom adapta pentru a 2-a …fie că vorbim de publicitatea în această industrie, care și ea trebuie reglementată și restricționată substanțial.

Prin urmare, așa cum vă spuneam, astăzi vom da prima mare lovitură industrie jocuri de noroc. O facem din scurt, de azi pe azi, astfel încât să producem o mare surpriză, să facem un mare bine, României”, a mai spus Alfred Simonis.

Legea va intra în vigoare în 10 zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial

„Așadar va intra în vigoare până la finalul lunii aprilie. Vom vedea cum va reacționa industria. Din punctul nostru de vedere, la modul în care am fost extrem de clari și expliciți în textul de lege, nu au cum să nu o facă”, a încheiat Alfred Simonis.

Inițiativa legislativă nu a fost discutată în nicio comisie raportoare din Camera Deputaților, până în ianuarie 2024.

Măsurile: fără săli de păcănele în localitățile mai mici de 15.000 de locuitori o singură sală cu păcănele în localitățile de până la 20.000 de locuitori păcănelele să fie mutate în orașe și municipii la periferie, la cel mult 50 de metri de limita teritorială a localității (în interiorul localității) sala de jocuri de noroc nu poate să fie mai aproape de 300 de metri de școli, cămine, locuri de joacă, așezăminte culturale, așezăminte religioase număr limitat de păcănele în localitate: o sală de jocuri la 20.000 de locuitori. Un municipiu cu 300.000 de locuitori să nu aibă mai mult de 15 săli „cu păcănele” – jocuri tip slot-machine.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: