Administrația liberală de la Tulcea, zeci de proiecte de investiții în derulare

Sigla PNL
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Ștefan Ilie, actualul primar al municipiului Tulcea, anunță o investiție în oraș de 350.000 euro, din fonduri europene. Este vorba despre un catamaran de 50 de locuri, dotat cu toate instalațiile moderne, anunță edilul.

Primarul Ștefan Ilie: „Orașul este în șantier pentru că lucrăm bine și facem lucrări amânate ani de zile. Sunt străzi neasfaltate niciodată, neracordate la utilități, pe care noi le-am modernizat. Banii europeni nu sunt atrași de cei care nu știu să îi folosească. Aceia se tem să atragă fondurile.”

„O navă nouă achiziționată pentru transportul de persoane, care sosește astăzi, pentru tulceni și turiști, este o investitie de 350.000 euro, fonduri europene. Este vorba despre un catamaran de 50 de locuri, dotat cu toate instalațiile moderne. Vor fi modernizate și pontoanele tot cu bani europeni.”

Trebuie spus că administrația PNL de la Tulcea a atras cele mai multe fonduri europene de până acum. Este vorba despre contracte deja în derulare în valoare de aproape 100 de milioane de euro. Alte proiecte, în valoare de peste 100 de milioane de euro, sunt în evaluare.

În ceea ce privește atragerea turiștilor, administrația locală lucrează la o experiență turistică completă la Tulcea: au gândit trasee complete, cu vizite în port și pe faleză, în satele multietnice, în Delta Dunării. Este regretabil că anul acesta nicio navă turistică nu va acosta în port. Motivul este frica turiștilor de război, aceștia preferând să acosteze la Brăila de exemplu, de unde turiștii sunt aduși cu autobuzele în Deltă.

Tulcea va avea centru de promovare turistică, de informare a turiștilor și edilii din Tulcea și din județ vor lucra pentru atragerea românilor și străinilor în această zonă.

Liberalii speră să câștige prin George Șișcu și Consiliul Județean, pentru a face echipă cu primarul liberal în atragerea de fonduri, de turiști și investiții private în acest județ. Șișcu afirmă că trebuie rezolvată problema modernizării drumului Constanța – Tulcea, printre altele, ca și alte drumuri din județ, care ar face mai ușor tranzitul turiștilor în tot județul.

La Tulcea, administrația Ilie a pornit multe investiții în acest mandat, iar acest lucru a creat disconfort tulcenilor. Sunt elevi care au fost mutați în alte școli pentru a fi reabilitate cele în care învățau, sunt străzi în șantier, însă autoritățile locale spun că erau lucrări urgente, amânate ani de zile.

Peste 50 de km de străzi sunt în execuție acum în proiecte de reabilitare, cu întreaga infrastructură schimbată, inclusiv refăcută rețeaua pluvială și canalizarea. Rețeaua de iluminat public este trecută în subteran. Se încearcă eliminarea cablurilor inestetice.

Sunt peste 20 de proiecte mari de investiții în derulare în acest moment în Tulcea, inclusiv reabilitarea blocurilor, modernizarea parcurilor, construcția unora noi, cum este gravity park-ul nou, pe care urmează să-l deschidă curând Primăria Tulcea.

În parteneriat cu Ocolul silvic s-a organizat un traseu turistic în pădure, loc unde se organizează evenimente care aduc mulți participanți.Se reabilitează Sala Sporturilor din oraș. Este un proiect al Companiei Naționale de Investiții.

Șișcu: Rolul investitorului privat în oraș este unul major. Iar administrația locală trebuie să știe să atragă investitori privați.

Acesta candidează din partea PNL pentru Consiliul Județean, din această poziție urmează să facă echipă cu primarul liberal Ștefan Ilie, pentru dezvoltarea județului.

Deputat Michael Gudu: Ne dorim să se împlinească cât mai repede proiectul drumului expres Tulcea – Constanța, care durează de 4 ani să primească finanțare. Vrem investiții și în Aeroportul Tulcea, pentru care am luptat noi, liberalii.

Și în județ PNL Tulcea a desemnat pentru primării candidați care știu să dezvolte comunitățile. Marian Ilie este candidatul PNL la primăria Luncavița, omul care de 17 ani atrage fonduri europene pentru localitatea sa, care arată ca în Occident, grație acestor bani investiți: „Am depășit 25 mil euro fonduri europene atrase. Banii au mers în reabilitarea străzilor, canalizare, epurarea apelor menajere.”

Material susținut cu sprijinul PNL

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: