Adrian Câciu: Ajustările fiscale nu vor duce la pierderea banilor europeni

adrian caciu
Sursa foto: captură video

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat, sâmbătă, legat de consolidarea fiscal-bugetară prin ajustarea fiscală că România nu riscă să piardă bani europeni. Acesta a precizat că am putea primi o amendă dacă nu se face nimic, notează News.ro.

Ministrul a fost întrebat de presă, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN) al PSD, dacă România riscă să piardă bani europeni în următoarea perioadă.

”Nu riscăm să pierdem bani europeni. Avem negocierile cu Comisia, am discutat cu Comisia. Regulamentele spun cu totul altceva decât suspendarea fondurilor europene. Dacă nu am face nimic legat de ceea ce înseamnă ajustarea fiscală, consolidarea fiscal-bugetară, am risca o amendă, dar nu se va întâmpla lucrul acesta.”, a spus Câciu.

Acesta a precizat că negocierile au început încă din luna august.

„Lucrurile sunt într-o zonă în care Comisia a înţeles că avem cheltuieli suplimentare legate de ceea ce înseamnă continuarea, de fapt, nu ne dorim, niciunul nu ne-am dorit să continue acest conflict din Ucraina. Sunt cheltuieli care apasă pe bugetele statelor membre”, a afirmat ministrul Adrian Câciu.

Citiți AICI articolul complet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: