Adrian Câciu reacționează la dezvăluirea consultanței de 700.000 de euro a unui consilier din instituție

adrian caciu
Sursa foto: captură video

Ministrul Fondurilor Europene reacționează după ce presa a dezvăluit că un consilier din instituție oferă consultanță, prin firma sa, tot statului, servicii în valoare de 700.000 de euro. Numai în ziua în care era publicată „ordonanța anti-risipă”, firma consilierului încheia contracte de 500.000 de euro. Ordonanța nu mai permite încheierea de astfel de servicii. Consilierul a demisionat iar ministrul Adrian Câciu spune acum că se lucrează la reguli mai stricte pentru funcționarii care lucrează cu fonduri europene.

 

„Șmecheria se încheie începând de azi. Este inacceptabil ca unii funcționari (…) să aibă astfel de preocupari și să dea consultanță în privat, prevalându-se de o legislație mult prea permisivă”, așa reacționează, pe Facebook, ministrul Adrian Câciu.

Adrian Câciuc se referă la dezvăluirile publicate de presă despre funcționarul din ministerul Proiectelor Europene care oferă prin firma sa consultanță tot pentru stat, mai exact, pentru mai multe primării.

Compania Funding Plan Investment SRL, care îi aparține lui Bogdan Dragoș Marinescu, consilier superior la Ministerul Proiectelor Europene, a încheiat contracte de peste 700 de mii de euro într-o singură săptămână.

Chiar ziua de 27 octombrie, când era publicată ordonanța de urgență privind reducerea cheltuielilor bugetare, a fost pentru consilierul respectiv cea mai profitabilă: a obținut contracte de aproape 500 de mii de euro, potivit site-ului Europa Liberă.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: