Adrian Veştea: Consolidarea clădirilor cu risc seismic, o prioritate majoră

Adrian Veștea
Sursa foto: Adrian Veștea / Facebook

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, anunţă, joi seară, că prioritatea majoră a mandatului său este consolidarea clădirilor cu risc seismic, pentru că, în ultimii 30 de ani, s-au consolidat doar 26 de clădiri, 19 fiind în Bucureşti. Ministrul precizează că există bani, există viziune, dar este nevoie şi de implicarea autorităţilor locale.

”Consolidarea clădirilor cu risc seismic rămâne o prioritate majoră a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi a mandatului meu pentru că dezvoltarea unei ţări nu se poate face doar reacţionând la situaţii de criză sau stimuli sporadici ori investind doar atunci când ceva ne surprinde sau ne sperie”, a scris, joi seară, pe Facebook, ministrul Devoltării.

 

Adrian Veştea afirmă că, în condiţiile în care, în ultimii 30 de ani, s-au consolidat din bani publici doar 26 de clădiri, dintre care 19 în Capitală, a fost necesară o schimbare de paradigmă în abordarea situaţiei clădirilor cu risc seismic.

 

”Această schimbare s-a produs: avem viziune, avem bani, avem legislaţie, dar avem nevoie şi de implicarea tuturor autorităţilor locale, întrucât reducerea riscului seismic atât la clădirile publice, cât şi la blocurile de locuinţe este o responsabilitate comună, iar măsurile propuse se adresează deopotrivă cetăţenilor şi autorităţilor”, a mai transmis ministrul.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: