Adrian Veştea: Reforma Curții de Conturi

Adrian Veștea
Sursa foto: Adrian Veștea / Facebook

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian Veştea, a declarat miercuri că reforma Curţii de Conturi a României va produce schimbări importante în administraţia publică, dar şi că autorităţile au nevoie de expertiza Curţii de Conturi pentru a cunoaşte performanţele reale ale unor programe precum „Anghel Saligny”.

Precizările au fost făcute cu ocazia conferinţei de închidere a Proiectului CCR-SAI pentru cetăţean, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, ce a avut ca obiectiv modernizarea Curţii de Conturi a României.

„Reforma Curţii de Conturi a României va produce schimbări importante atât în zona administraţiei publice locale, cât şi în administraţia publică centrală. Cheltuirea judicioasă şi performantă a banilor publici ne va oferi un tablou real al zonelor în care trebuie să investim pentru dezvoltarea României. Avem nevoie de expertiza dumneavoastră, pentru ca proiectele dezvoltate de ministerul pe care îl conduc să îşi atingă scopul şi să influenţeze în bine calitatea vieţii cetăţenilor. Avem nevoie de expertiza Curţii de Conturi pentru a cunoaşte performanţele reale ale Programului Anghel Saligny şi ale celorlalte programe menite să contribuie în mod substanţial la dezvoltarea Românie”, a spus ministrul.

El a menţionat că proiectul care vizează reforma Curţii de Conturi a presupus „patru ani de eforturi”, dar că de fiecare dată când o „instituţie de o asemenea anvergură se dezvoltă, ea atrage după sine consecinţe semnificative” asupra celorlalte instituţii cu care vine în contact. Totodată, Adrian Veştea a evidenţiat preocuparea Curţii de Conturi pentru îmbunătăţirea politicilor publice ale Guvernului.

Citiți AICI articolul complet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL