Adrian-Victor Vevera, ales vicepreședinte ICA: Tehnologia informației are putere

sursa foto: ICI

Miercuri, Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București, a fost prezent la conferința anuală a International Council for Information Technology in Government Administration (ICA), unde a fost ales, cu unanimitate de voturi, în funcția de vicepreședinte pentru o perioadă de doi ani, transmite ICI, pe site-ul oficial.

„Tehnologia informației are puterea de a genera eficiență, transparență și accesibilitate în sectorul public, beneficiari fiind cetățenii pe care îi servim. Cu toate acestea, aflându-ne la intersecția dintre tehnologie și guvernare, ne confruntăm zilnic cu noi provocări, de la amenințări la securitatea cibernetică până la considerente etice în utilizarea IA și a analizei datelor. În calitatea mea de vicepreședinte, mă angajez să încurajez colaborarea între țările membre, să subliniez importanța extinderii sferei de acoperire a consiliului nostru prin căutarea activă și primirea de noi membri. Noi perspective și idei ne vor îmbogăți discuțiile și vor contribui la expertiza noastră colectivă. În același timp, vreau să felicit membrii ICA pentru expertiza, dedicarea și pasiunea pentru această cauză. Împreună, vom valorifica potențialul tehnologiei pentru a îmbunătăți viața cetățenilor, a îmbunătăți furnizarea de servicii publice și pentru a promova buna guvernare.” a declarat Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București.

Tema conferinței de anul acesta, care se desfășoară la Bruxelles, în Belgia, este „Digital Services: Going from Smart to Intelligent and Beyond”. Printre subiectele abordate sunt importanța unei bune guvernări și management al datelor, e-ID și eWallet: abordări de implementare, considerații și provocări, îmbunătățirea serviciilor pentru cetățeni, ultimele tendințe în domeniul securității cibernetice, RTE și tehnologii durabile în sectorul public.

ICA oferă un forum internațional unic care sprijină CIO și managerii superiori din administrațiile publice din 1968, pentru a îmbunătăți eficiența și eficacitatea administrației guvernamentale și a TIC.

În fiecare an, ofițerii ICA identifică o problemă de importanță vitală în realizarea obiectivelor sale ca temă pentru conferința anuală, mai punctează sursa citată.

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: