Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi anunţă restrângerea activităţii

Tribunalul Iaşi
Palatul de justitie Iasi

Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi anunţă restrângerea activităţii şi participarea doar la şedinţele de judecată cu caracter urgent, începând de vineri, exprimându-şi susţinerea faţă de protestul personalului auxiliar de specialitate.

Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, convocată joi la solicitarea unei treimi din numărul procurorilor, în temeiul art. 108 comb. cu art. 55 alin. (3) din Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciară şi art. 17 din Regulamentul de Ordine interioară al parchetelor aprobat prin Hotărârea  Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1106/2023 a decis mai multe măsuri care vor fi puse în aplicare pe o perioadă nedeterminată de timp.

Procurorii au anunţat restrângerea activităţii vizând soluţionarea dosarelor penale doar la cele cu caracter urgent, la cele în care s-au dispus măsuri preventive şi la cele în care există riscul incidenţei prescripţiei răspunderii penale şi ăarticiparea doar la şedinţele de judecată cu caracter urgent, în acord şi în solidar cu formele de protest adoptate de magistraţii judecători.

Susţinerea în integralitate a protestului personalului auxiliar de specialitate din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi şi suspendarea activităţilor de audienţă cu publicul sunt alte măsuri luate de Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Сiteste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL