AEP a aprobat condiţiile de tipărire a buletinelor de vot pentru referendumul local din 24 noiembrie, din Bucureşti

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat, marţi, condiţiile de tipărire a buletinelor de vot care vor fi utilizate la referendumul local din 24 noiembrie 2024, din Bucureşti. Astfel, cele trei buletine de vot, câte unul pentru fiecare întrebare supusă referendumului, au patru pagini fiecare, în format A5 (o foaie A4 pliată).

Potrivit unui comunicat de presă remis News.ro, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a adoptat, marţi, Hotărârea pentru aprobarea condiţiilor de tipărire a buletinelor de vot care vor fi utilizate la referendumul local din 24 noiembrie 2024, din Bucureşti, aceasta fiind transmisă spre publicare în Monitorul Oficial al României

Prin acest act normativ au fost aprobate condiţiile de tipărire a buletinelor de vot care vor fi utilizate la referendumul local din data de 24 noiembrie 2024 din Municipiul Bucureşti. Cele trei buletine de vot (câte unul pentru fiecare întrebare supusă referendumului) au 4 pagini fiecare, în format A5 (o foaie A4 pliată).

Hotărârea a fost adoptată de către Autoritatea Electorală Permanentă după consultarea Biroului Electoral Central pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2024, Primarului General al Municipiului Bucureşti, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi Regiei Autonome „Monitorul Oficial”.

Actul normativ a fost transmis spre publicare în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va putea fi consultat şi pe pagina web a Autorităţii Electorale Permanente, www.roaep.ro, a mai informat Autoritatea Electorală Permanentă.

Cele trei întrebări de pe buletinele de vot

Cele trei întrebări care se vor găsi pe buletinele de vot sunt:

1. Sunteţi de acord ca primarul general al Municipiului Bucureşti să emită autorizaţiile de construire pe întreg teritoriul administrativ al oraşului?

2. Sunteţi de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului Bucureşti şi Primăriile de Sector, a impozitelor pe venit şi a taxelor şi impozitelor locale colectate de la bucureşteni, să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti?

3. Sunteţi de acord ca Primăria Bucureşti să finanţeze şi să implementeze un program de educaţie pentru sănătate şi prevenire a consumului de droguri în toate şcolile din Bucureşti?

Ultima întrebare, legată de consumul de droguri, a fost propusă de consilierii generali ai PSD.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: