Cel mai scump aur din istoria României

Sursa foto: Pexels

Aurul a crescut azi, 4 martie 2024, şi a ajuns la cea mai ridicată valoare din istorie, 306,7709 de lei pentru un gram, la cursul BNR. Ultima dată când preţul metalului preţios a atins un nivel istoric a fost pe 4 decembrie 2023, 303,8212 de lei pentru un gram, la cursul BNR.

Pe pieșele internaționale, uncia de aur era cotată cu 2.082 dolari în data de 4 martie 2023.Cea mai mare cotație a fost înregistrată pe 1 martie, 2.086 dolari uncia de aur.

Cererea globală de aur a înregistrat o creștere de 3% în 2023, comparat cu 2022, conform datelor Consiliului Mondial al Aurului. Această creștere a fost impulsionată de tensiuni geopolitice (continuarea războiului din Ucraina, și ulterior izbucnirea conflictului armat din Fâșia Gaza), de o perioadă încă inflaționistă, dobânzi la niveluri record, și inclusiv o panică a sistemului bancar de la începutul anului.

Preţul futures al aurului a crescut cu aproximativ 8% în 2023, pe pieţele externe, iar experţii consideră că perspectivele de continuare a avansului sunt solide, chiar dacă apetitul pentru risc al investitorilor în acţiuni s-a îmbunătăţit, arată o analiză publicată de mintgenie.livemint.com.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL