Aeroportul din Iași a înregistrat, anul trecut, un trafic de 2,34 milioane de pasageri

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: X

Conducerea Aeroportului Iași a anunțat că traficul înregistrat anul trecut s-a ridicat la 2,34 milioane de pasageri, cu 52 la sută peste cel înregistrat în anul 2022. Aeroportul din Iași s-a situat pe locul al treilea în topul național, după Otopeni, cu peste 14,6 milioane de pasageri, și Cluj-Napoca – 3,24 milioane de pasageri.

”Este cel mai mare trafic din istoria Aeroportului Iași. Au fost depășite toate prognozele inițiale care indicau că vom ajunge la peste două milioane de pasageri abia peste 15 ani. S-a dovedit că perspectivele de trafic sunt foarte mari, iar în anii următori ne așteptăm la o dublare a numărului de pasageri pe Aeroportul Iași. 2023 a fost cel mai dificil an pentru noi, având în vedere lucrările complexe la noul terminal, care s-au desfășurat sub cel mai ridicat trafic din istoria aeroportului“, a declarat Romeo Vatră, directorul Aeroportului ieșean, scrie News.ro.

Potrivit lui Vatră, deschiderea noului terminal va fi grăbită, după ce România a primit acceptul să intre în Schengen pe cale aeriană. Astfel, noul terminal T4, care a necesitat investiții de câteva zeci de milioane de euro, va fi inaugurat în 31 martie și nu în luna mai, cum era prevăzut inițial.

„Am dezbătut această problemă împreună cu reprezentanți ai Ministerului de Interne și ai Poliției de Frontieră, precum și cu personalul aeroportuar implicat, pentru a stabili cea mai bună soluție de procesare a fluxurilor de călători. Am ajuns la concluzia că singura soluție pentru a fi pregătiți de intrarea în Schengen este să ne concentrăm pe operaționalizarea cât mai rapidă a terminalului T4, care este gata“, a afirmat Romeo Vatră.

Pentru acest an, ținta conducerii Aeroportului din Iași este ca traficul să depășească două milioane de pasageri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL