Șoferii care au asigurări RCA EUROINS trebuie să încheie polițe noi

Euroins
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

În această săptămână, șoferii care au asigurări RCA EUROINS, trebuie să încheie polițe noi. Pe 7 decembrie este ultima zi în care acestea mai sunt valabile.

Pentru perioada rămasă, cei aflați în această situație pot cere înapoi o parte din banii dați pe poliță. Ce trebuie făcut și la ce sume au dreptul șoferii, aflăm de la Ștefana Todică, începe iBani.

Pe 7 decembrie, adică joi, este ultima zi de valabilitate a polițelor EUROINS. Și sunt în această situație, de a avea încă polițe valabile, peste 800.000 de persoane. Asta înseamnă că, în această săptămână, ar trebui, dacă aveți polițe EUROINS, să faceți o asigurare RCA nouă.

Cei care mai au polițe EUROINS valabile, pot să depună la FGA – Fondul de Garantare a Asiguraților – o cerere pentru a li se restitui diferența de bani, din ce au plătit pentru poliță, pentru perioada care a rămas din asigurare.

Această cerere poate fi depusă online, și este un portal dedicat – portal.fgaromania.ro.

Nu este o procedură simplă, sunt mulți pași, și ar fi indicat să aveți documentele la îndemână: carte de identitate, poliță și așa mai departe, pentru că recomandarea lor este să finalizați o cerere în maximum 30 de minute pentru a nu pierde informațiile introduse.

Butonul pentru a depune o cerere nouă, dar înainte putem să vedem în acest ghid ce avem de făcut și de ce documente avem nevoie. Ni se spune exact cum ar trebui să completăm, date personale, după care date din contractul de asigurare, adică asigurarea RCA de la EUROINS, inclusiv suma pe care o cererem și datele contului pentru a ni se restitui acești bani. La final depunem cererea și primim și un număr de înregistrare.

Este important de menționat că este o procedură care durează, este greoaie și nu veți primi banii într-un timp scurt.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL