Bogdan Stoica – Cum faci din Ciolacu un premier bun: îl faci să se oftice

Bogdan Stoica

L-ai auzit pe premierul Ciolacu în discuția pe tema bonurilor de masă care vor fi convertite în bani? A fost legendar: abia acum am înțeles; n-o să-mi vină să cred; o să rămân prost.

„Este o propunere, pentru că firmele care emit aceste tichete au ajuns totuși la un comision destul de mare din punctul meu de vedere – 3% la emitere, 3% la colectare. Dacă nu înțelegem că nu putem să avem profit excepțional, cu doar doi angajați, taxat cu 1% – eu astfel de șmecherii nu le mai accept”.

Ca să știi și tu cum stai, cum ești condus, de unde vine lumina: de la cineva care guvernează pe principiul Capra Vecinului. „Ce-au făcut ăia cu firmele de tichete de masă, s-au îmbogățit? Las’că le ștergem piața și afacerea de pe fața pământului”.

Ce mai contează că tocmai se creează un nou mecanism de inflație?

Sau că bruma aia de bani care se ducea pe alimente poate fi cheltuită acum pe băutură, droguri, pariuri și curve? Important e că premierul Ciolacu  e satisfăcut pentru că „șmecheria” nu mai e posibilă.

Există și un efect bun al declarației lui Ciolacu. Așa cum Iohannis s-a dat de gol că se implică în cauze nobile, dacă-i spui că acele cauze au Zile Festive (vezi declarațiile pro-Deltă date de Ziua Deltei), acum i-am găsit călcâiul lui Achile și lui Marcel Ciolacu. Depinde doar de noi ce „șmecherii” îi vom da să combată. Încep eu, cu trei:

Domnule premier, am auzit că băncile din România oferă oamenilor 1% dobândă la depozite, apoi îi împrumută pe alții cu 14%, iar profitul ăla se duce la băncile mamă drept cheltuieli de finanțare, la fiscul românesc nu ajunge nimic.

Domnule premier, am auzit că unii care cumpără stâlpișori galbeni cu 1,8 euro de pe Aliexpress îi montează în București cu 140 lei plus TVA.

Domnule premier, am auzit că nu peste tot în administrația locală se fac acele ajustări de organigramă, posturile rămân bugetate, dar neexistând și angajații, o droaie de directori PSD își dau singuri prime de management performant, fără să anunțe și partidul.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL