Aeroporturi de coșmar. Topul celor mai stresante locuri din care poți zbura de sărbători

foto:unsplash.com
Sursa foto:unsplash.com

2023 a fost un an dificil pentru transportul aerian, industria aviatică fiind afectată de greve, probleme de sistem și fenomene meteorologice care au perturbat activitatea din domeniu. Prin urmare, este posibil ca mulți pasageri să se gândească cu îngrijorare la călătoriile de sărbători – cea mai aglomerată perioadă a anului.

Care este cel mai stresant aeroport din lume?

Un studiu realizat de site-ul de consultanță în materie de vize VisaGuide.World a realizat un clasament al celor mai stresante aeroporturi din lume începând cu decembrie 2023. În cadrul sondajului au fost chestionați 1.642 de pasageri aerieni de 53 de naționalități diferite care au efectuat cel puțin două călătorii internaționale cu avionul în 2023. Aceștia au fost întrebați ce aspecte ale călătoriei cu avionul i-au stresat cel mai mult. Acestea s-au dovedit a fi numărul mare de pasageri, aeroporturile mari, adesea dificil de navigat din cauza dimensiunilor lor, aeroporturile aglomerate, frecvența întârzierilor zborurilor și distanța față de centrul orașului.

Pe baza acestor preocupări, VisaGuide.World a stabilit un clasament al aeroporturilor folosind cinci factori: numărul total de pasageri, dimensiunea aeroportului în metri pătrați, densitatea pasagerilor pe metru pătrat, ponderea întârzierilor anuale și distanța față de centrul orașului în kilometri.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: