„Afară cu WhatsApp din Venezuela!”: Maduro nu mai vrea aplicația unde „criminalii amenință conducătorii populari”

Sursă foto: Facebook

„Afară cu WhatsApp din Venezuela!”, cere Nicolas Maduro şi îndeamnă populația la ştergerea aplicaţiei din telefoane „pentru că acolo criminalii ameninţă tineretul, conducătorii populari”. Președintele venezuelean anunţă că îşi mută contactele pe Telegram şi WeChat.

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a anunţat la o adunare la Caracas că nu va mai folosi aplicaţia de mesagerie WhatsApp, deținută de compania americană Meta, şi îi îndeamnă pe venezueleni să o boicoteze, evocând ”ameninţări”, relatează AFP, citată de News.ro.

”Voi rupe relaţiile cu WhatsApp, pentru că WhatsApp este folosită pentru a ameninţa Venezuela. Prin urmare voi şterge definitiv WhatsApp din telefonul meu”, a anunţat el luni la acest miting în centrul capitalei venezuelene.

”Încet, încet îmi voi muta contactele pe Telegram şi WeChat. Trebuie s-o facem. Spuneţi nu WhatsApp!”, a îndemnat el mulţimea.

”Afară cu WhatsApp din Venzuela! Pentru că acolo criminalii ameninţă tineretul, conducătorii populari”, a tunat el.

În opinia şefului statului venezuelean, aplicaţia ar fi folosită în vederea ”ameninţării” familiilor militarilor şi poliţişti.

Ministerul Comunicaţiilor a transferat deja grupul corespondenţilor străini de pe WhatsApp pe Telegram.

Nicolas Maduro acuza duminică faptul că reţele de socializare sunt folosite în promovarea ”divizării” şi ”urii” între venezueleni şi a arătat cu degetul atât Instagram, de asemenea proprietatea grupului Meta, cât şi TikTok.

Guvernul Maduro este supus unor presiuni naţionale şi internaţionale după ce autorităţile electorale din Venezuela l-au declarat învingător în alegerile de la 28 iulie şi au refuzat să publice rezultatele votului.

Opoziţia subliniază că rezultatul său detaliat arată că Edmundo Gonzalez, candidatul său, a obţinut 67% dintre voturile exprimate, o victorie cu o marjă de aproape patru milioane de voturi – mai multe decât dublu faţă de susţinerea lui Maduro, un rezultat conform unor sondaje independente realizate la ieşirea de la urne.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: