AfD prezintă un program de guvernare în cazul unei presupuse victorii electorale

Sursă foto: w

Partidul de extremă-dreapta, Alternative für Deutschland (AfD) are o cotă de aproximativ 20% în sondaje, dar nu are în prezent nicio speranță de a prelua guvernul federal. Cu toate acestea, partidul a prezentat recent o strategie imediată pentru un scenariu în care acesta ar conduce guvernul.

Principalul obiectiv al strategiei formate din zece puncte este reducerea costurilor energetice pentru a opri „dezindustrializarea Germaniei”. AfD dorește, de asemenea, o politică rigidă privind refugiații, o reevaluare a măsurilor Covid-19 și referendumuri.

Centralele nucleare care au fost închise recent ar trebui să fie repuse în rețea și ar trebui construite noi reactoare, a spus Alice Weidel, copreședinte al partidului. De asemenea, partidul ei se opune „interzicerii inexplicabile a încălzirii cu petrol și gaz”, precum și „interzicerii complet inutile a mașinilor cu combustie”. Cu toate acestea, o astfel de interdicție pentru mașinile noi (puse pe piață începând cu 2035) a fost decisă la nivelul UE. În acest context, Weidel a criticat-o pe fosta cancelară germană Angela Merkel, care nu și-a exprimat opoziția față de această măsură, precizează Welt.

AfD dorește, de asemenea, eliminarea taxei CO₂ pe motorină, gaze naturale, benzină și motorină. În plus, indemnizația pentru navetiști ar trebui să fie majorată la 50 de cenți de la primul kilometru.

Tino Chrupalla, copreședinte al partidului, a declarat că AfD va iniția, de asemenea, „repararea imediată și punerea în funcțiune a Nord Stream”. Conductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2, care trec pe sub Marea Baltică pentru a transporta gaze naturale rusești în Germania, au fost distruse de explozii la sfârșitul lunii septembrie 2022.

Potrivit lui Chrupalla, AfD vrea să reducă cheltuielile federale „în domeniile migrației, climei și politicii de dezvoltare”. Ar trebui introdusă o protecție cuprinzătoare a frontierelor ca măsură împotriva afluxului de refugiați. Weidel a adăugat că, într-o Germanie condusă de AfD, migranții „nu ar mai trebui să primească beneficii monetare”. În plus, partidul său va „inversa imediat” legea naturalizării, a mai spus Weidel. Prin acest proiect de lege, guvernul curent dorește să facă Germania mai atractivă pentru lucrătorii calificați și să promoveze integrarea.

În ceea ce privește măsurile Covid-19 din ultimii ani, Weidel a spus că acestea trebuie abordate. Ea a subliniat că dacă „AfD e la guvernare” nu va exista niciodată o vaccinare obligatorie. Trebuie specificat faptul că în Germania a existat doar o vaccinare obligatorie temporară pentru lucrătorii din profesiile din domeniul sănătății până la sfârșitul anului 2022.

În ceea ce privește Uniunea Europeană, AfD dorește „să deschidă negocieri pentru a reduce contribuțiile țării la UE și pentru a restabili o Comunitate Europeană Economică și de Interes”. De asemenea, un guvern federal condus de AfD ar „pleda pentru o încetare a focului în Ucraina”, se arată în document, fără a preciza însă cum s-ar putea manifesta acest lucru în mod concret.

În Germania, partidul dorește să „permită democrația directă și să lase cetățenii să decidă prin referendumuri”. În plus, AfD vrea să „respingă influența ideologiei de gen” și să „interzică limbajul de gen la toate ministerele, autoritățile și instituțiile”.

Sursa: DieWelt.de.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL