AFP: Biden îşi apără cu îndârjire candidatura într-un interviu crucial

Joe Biden
Sursa foto: X / Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden şi-a apărat cu îndârjire şi uneori cu greutate acuitatea mentală şi capacitatea de a guverna ţara pentru un al doilea mandat, într-unul dintre cele mai importante interviuri din cariera sa politică, vineri pe ABC, relatează AFP.

„Nimeni nu este mai calificat decât mine” pentru a „câştiga” alegerile, a afirmat liderul în vârstă de 81 de ani în timpul interviului de douăzeci de minute, negând realitatea sondajelor care îl plasează în dificultate clară în faţa lui Donald Trump.

În timpul schimbului de replici cu jurnalistul George Stephanopoulos, crucial pentru menţinerea candidaturii sale, preşedintele a ocolit în mod repetat întrebarea dacă starea sa fizică şi mentală s-a deteriorat în timpul mandatului său.

De asemenea, nu s-a supus nici unor evaluări medicale independente, insistând că a fi preşedinte este ca şi cum ai fi supus „unui test cognitiv în fiecare zi”.

Cu toate acestea, capacităţile sale cognitive au fost subiectul unor dezbateri aprinse de la dezbaterea dezastruoasă cu Donald Trump de joi, 27 iunie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: