Agrana a oprit linia de rafinare a zahărului în fabrica din Buzău

Sursa foto- pixabay

Producătorul de zahăr austriac Agrana, cu două fabrici în România, la Buzău și Roman, a sistat, pe termen nedefinit, din noiembrie 2023, activitatea de rafinare a zahărului în unitatea din Buzău, din cauza unor modificări apărute pe lanțul de aprovizionare. În schimb, operațiunile de ambalare, depozitare și logistică a fabricii continuă să funcționeze.

Agrana România, parte a grupului austriac cu același nume, a oprit linia de rafinare a zahărului la fabrica din Buzău din cauza unor modificări apărute pe lanțul de aprovizionare, „fapt ce cauzează efecte cu impact economic”, a anunțat compania urmare a unor informații apărute în presă.

Compania spune însă că toate celelalte operațiuni ale AGRANA România se derulează conform parametrilor obișnuiți în fabricile din Roman și Buzău. De asemenea, operațiunile de ambalare, depozitare și logistica a  fabricii din Buzău funcționează conform programului obișnuit, fiind sistat doar procesul de rafinare, activitate oprită încă din noiembrie 2023.

„Suntem nevoiți să oprim procesul de rafinare a zahărului la fabrica din Buzău din cauza unor modificări apărute pe lanțul de aprovizionare, fapt ce cauzează efecte cu impact economic. (…) Drept urmare, săptămâna trecută, sindicatul a fost notificat oficial, în concordanță cu legea, despre sistarea activității de rafinare pe termen nedefinit și despre inițierea conservării liniei dedicate din cadrul fabricii, pentru a împiedica degradarea utilajelor, astfel încât acestea să poată fi reutilizate la nevoie”, a declarat compania, într-un comunicat.

Cât despre angajații afectați, producătorul spune că au fost programate, pentru săptămâna în curs, discuții cu liderii sindicali, care au ca scop identificarea celor mai potrivite variante benefice angajaților vizați de sistarea campaniilor de rafinare, prin noi oportunități de muncă în cadrul companiei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: