Al optulea suspect în cazul atentatului de la Moscova apare în faţa instanţei

Sursă foto: X

Opt suspecţi au fost plasaţi în arest preventiv de la momentul în care bărbaţi înarmaţi au împroşcat cu gloanţe spectatorii de la concert, în apropiere de Moscova, în cel mai sângeros atac din Rusia din ultimele două decenii, la câteva zile după ce preşedintele Vladimir Putin a sărbătorit alegerile care i-au acordat un al cincilea mandat. Unii dintre cei care au apărut în faţa instanţei prezentau semne de răni, ceea ce a ridicat îngrijorarea că au fost torturaţi, transmite Reuters.

Rusia a plasat, marţi, în arest preventiv un bărbat născut în Kârgâzstan suspectat de implicare în atacul de vineri de la o sală de concerte din Moscova şi a trimis anchetatori în Tadjikistan pentru a interoga familiile a patru bărbaţi acuzaţi de comiterea atacului.

Opt suspecţi au fost plasaţi în arest preventiv de la momentul în care bărbaţi înarmaţi au împroşcat cu gloanţe spectatorii de la concert, în cel mai sângeros atac din Rusia din ultimele două decenii.

Statul Islamic a revendicat responsabilitatea şi a publicat imagini din timpul atacului. Statele Unite şi Franţa spun că serviciile de informaţii sugerează că gruparea a fost într-adevăr în spatele atacului, în care 139 de persoane au fost ucise şi 182 rănite.

Putin a declarat luni că atacul a fost comis de militanţi islamici, dar a sugerat, de asemenea, că Ucraina, care se află în război cu Rusia, ar fi putut juca un rol. Ucraina a negat orice rol.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL