Alba: Laura Sârbu, fost secretar al Primăriei Deva, rămâne cu condamnarea la închisoare pentru trafic de influenţă

Sursa: X

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a menţinut, marţi, sentinţa dată în noiembrie 2022 de către Tribunalul Hunedoara fostului secretar al Primăriei Deva – Laura Sârbu, condamnată la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru trafic de influenţă, fiind redus însă cuantumul sumei confiscate de la inculpată, de la 80.000 de lei la 40.000 de lei.

Potrivit soluţiei publicate pe portalul instanţei, CA Alba Iulia a desfiinţat sentinţa penală apelată în privinţa soluţiilor de condamnare pronunţate faţă de inculpaţii Bodrean Adrian Mihai şi SC Smart Drumcons SRL pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, în relaţia cu SC Carpat Grup Industry SRL, temeiul juridic al achitării inculpatei Sârbu Laura pentru instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale şi măsura confiscării speciale dispusă în cazul inculpaţilor Sârbu Laura şi Sârbu Hadrian.

„Descontopeşte pedeapsa principală, complementară şi accesorie aplicată inculpatului Bodrean Adrian Mihai, repune în individualitatea lor pedepsele stabilite pentru infracţiunile concurente şi înlătură sporul de pedeapsă. (…) achită inculpatul Bodrean Adrian Mihai pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă (…), (în legătură cu SC Carpat Grup Industry SRL). Menţine pedeapsa principală, complementară şi accesorie la care a fost condamnat inculpatul Bodrean Adrian Mihai pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă (…), (în legătură cu SC Imperial Trust Business SRL). Menţine modalitatea de individualizare judiciară a executării pedepsei închisorii de 2 ani şi 4 luni. (…) deduce din pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare durata reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu de la 31.03.2021 la 04.10.2021”, se precizează în minuta hotărârii CA Alba Iulia.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: