Alegeri în R.Moldova/ Locuitorii unui sat din Găgăuzia boicotează alegerile locale şi niciunul nu a mers să voteze

Drapelul_R_Moldova
Sursă foto: news.ro

Chişinău, 19 nov- Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupaşcu, transmite: Locuitorii dintr-un sat din Unitatea Teritorială Autonomă (UTA) Găgăuzia boicotează alegerile locale organizate duminică, după ce candidaţii Partidului „Şansă” au fost excluşi în baza unei decizii adoptate de Comisia pentru Situaţii Excepţionale.

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, a anunţat, duminică, într-un briefing de presă, că din totalul celor 604 alegători din satul Chioselia Rusă, până la ora 13:00 niciunul nu s-a prezentat la urne.

„Avem o secţie de votare unde alegătorii au decis ca să nu participe la aceste alegeri. Vorbesc de Chioselia Rusă din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia. Din 604 de alegători care sunt aşteptaţi la urne, nu avem prezent niciunul”, a afirmat Caraman.

La Chioselia Rusă sunt organizate din nou alegeri pentru Consiliul Local, iar pe buletinul de vot apar doar candidaţii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, în condiţiile în care Partidul „Şansă” a fost exclus, ca urmare a declarării sale drept grupare de criminalitate organizată.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: