Alegeri parlamentare: Cine sunt social-democrații care deschid lista PSD Neamț

Vineri, 4 octombrie, în cadrul ședinței Consiliului Politic Județean al PSD Neamț, lista de candidați pentru alegerile parlamentare a fost aprobată în unanimitate, la propunerea președintelui Daniel Vasilică Harpa.

La Senat, cap de listă este Adrian-Răducu Păduraru (47 de ani, economist și actual vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț), urmat de: Bogdan Dumitru Țifui (35 de ani, economist, primarul comunei Farcașa), Raluca Radu (37 de ani, medic primar diabetolog și consilier județean), Ionuț Ciocoiu (46 de ani, profesor și inspector școlar general ISJ Neamț), Liviu Vasile Lungu (43 de ani, profesor de limba română și franceză).

La Camera Deputaților, lista este deschisă de Ciprian Șerban (38 de ani, economist, actual deputat PSD Neamț și lider de Grup al PSD în Camera Deputaților). Alături de el se află: Paul Claudiu Cotârleț (36 de ani, profesor doctor și consilier parlamentar la Senatul României), Andreea Anca Sandu (39 de ani, jurist și director la Fundația FACIAS), Daniel Vasiliu Macovei (45 de ani, jurist, Secretar General la Federația GAL-urilor din România), Daniela David (47 de ani, economist, inspector superior ITM Neamț), Vlad Grigorean (36 de ani, inginer constructor și practician în insolvență), Liviu Florescu-Purcariu (42 de ani, jurist și avocat), Iulia Havrici Tomșa (62 de ani, economist și director economic), Diana Mercaș (29 de ani, profesor în învățământ preșcolar) și Cristian Mihalcea (52 de ani, inginer, șef stație CFR).

Adrian-Răducu Păduraru

Adrian-Răducu Păduraru
Adrian-Răducu Păduraru / captură foto

Adrian-Răducu Păduraru are o carieră vastă în administrația publică și în sectorul privat, având o experiență bogată în management. Încă din 2002, a deținut diverse poziții de conducere, începând cu roluri administrative în firme private, și a evoluat până la funcții înalte în instituții publice, inclusiv ca Vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.

Păduraru și-a început cariera în domeniul administrativ în anul 2002, când a ocupat poziția de administrator în cadrul unor companii din industria alimentară (SC PANETO SRL și SC UNOPAN SRL), unde și-a dezvoltat abilitățile de gestionare și organizare a afacerilor. Ulterior, a activat ca director economic la SC CURS ARM SRL, unde a lucrat atât între 2009 și 2017, cât și pentru o scurtă perioadă în 2022-2023.

Din punct de vedere al activității publice, Păduraru a început ca și consilier parlamentar în cadrul Parlamentului României (2017-2020). În septembrie 2020, a fost ales Consilier Județean în cadrul Consiliului Județean Neamț, funcție pe care o deține și în prezent. În martie 2023, a avansat în funcția de Vicepreședinte al aceleași instituții, poziție ce implică coordonarea și supravegherea diverselor proiecte de dezvoltare județeană.

Pe lângă activitatea politică, Adrian-Răducu Păduraru este implicat și în sectorul non-guvernamental, fiind președintele Asociației Solidaritate, Inițiativă și Responsabilitate (A.S.I.R) din 2021, prin care susține proiecte de dezvoltare comunitară și inițiative sociale.

Păduraru a absolvit un program de formare postuniversitară în Management și Leadership la Academia de Studii Economice din București în 2019, și a urmat studii de masterat în Management la aceeași instituție între 2016-2018. Educația sa universitară este una diversificată, incluzând studii în inginerie economică la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și licență în management la Universitatea Spiru Haret din București.

Potrivit declarației de avere, Adrian-Răducu Păduraru are un teren intravilan în Săvinești, Neamț și un spațiu comercial tot în Neamț. Acesta mai deține un autoturism BMW, patru autoturisme Ford Tranzit, 3 autoturisme Peugeot Boxer și un Fiat Ducato. În conturi acesta are peste 200.000 de lei.

Ciprian Șerban

ciprian serban
ciprian serban

Ciprian Șerban a fost activ atât în sectorul privat, cât și în administrația publică. A avut o ascensiune constantă în carieră, ocupând diferite poziții de conducere. Șerban și-a început activitatea în mediul privat și a continuat să se implice activ în viața politică și administrativă, având un parcurs educațional solid în domenii precum științele politice, economia și securitatea națională.

Ciprian Șerban a debutat în domeniul afacerilor, între 2003 și 2007, când a fost manager al SC Serban Impex SRL, o firmă locală din Roznov. În această perioadă, și-a dezvoltat abilitățile de management. Între 2007 și 2016, a ocupat funcția de administrator la SC Euro Concip SRL, tot în Roznov.

Din 2012 până în 2016, Șerban a început să se implice în viața politică, devenind consilier județean la Consiliul Județean Neamț, funcție care i-a permis să înțeleagă și să contribuie la dezvoltarea comunității locale. În paralel, în perioada 2015-2016, a deținut și funcția de administrator al SC In2energy Holding SRL, dovedind că poate gestiona simultan provocările atât din mediul privat, cât și din cel public.

În toamna anului 2016, Ciprian Șerban a fost numit city manager al orașului Roznov, ocupând acest post până la sfârșitul aceluiași an. Ascensiunea sa politică a continuat, fiind ales deputat în Parlamentul României în 2016, funcție pe care a deținut-o până în 2020. Ca deputat, Șerban a avut ocazia să se implice activ în procesele legislative și în politicile publice naționale.

Ciprian Șerban are o pregătire complexă, care acoperă o gamă largă de domenii, de la științe politice la economie și securitate națională. A finalizat studiile liceale la Liceul Teoretic Gheorghe Cartianu din Piatra Neamț și ulterior la Liceul Teoretic Roznov.

În perioada 2008-2009, și-a obținut diploma în științe politice la Universitatea „Petre Andrei” din Iași, un domeniu esențial pentru cariera sa politică. Între 2012 și 2015, a urmat Academia de Studii Economice din București, unde a aprofundat cunoștințele economice, iar în 2015-2016 a urmat un program postuniversitar de formare și dezvoltare profesională în management și leadership.

Șerban și-a continuat studiile de master la Academia de Studii Economice din București între 2016 și 2018, iar în 2018 a finalizat un program la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, în cadrul Colegiului Național de Apărare, specializându-se în securitate și leadership.

Potrivit declarației de avere, acesta deține 2 apartamente, ceasuri și bijuterii de 11.000 de euro.

Paul Claudiu Cotârleț

Paul Claudiu Cotârleț
Paul Claudiu Cotârleț / captură foto

Cariera lui Paul Claudiu Cotârleț reflectă o combinație de studii aprofundate în domeniul istoriei, relațiilor internaționale și științelor politice, alături de o implicare activă în administrația publică și sectorul privat.

Cotârleț are o pregătire academică ce începe în 1995 la Școala „George Enescu” din Moinești și continuă la Liceul „Spiru Haret” din același oraș, unde a studiat între 2003 și 2007. După liceu, a urmat cursurile Facultății de Istorie din cadrul Universității din București, specializându-se în Relații Internaționale și Studii Europene, obținând o diplomă de licență în 2010.

Cotârleț și-a continuat educația cu două programe de masterat între 2010 și 2012: unul la Facultatea de Științe Politice, axat pe Politică Europeană și Românească, și un altul la Facultatea de Istorie, în domeniul Istoriei Politice și Diplomației în secolele XIX-XX. Din 2012, acesta urmează un doctorat la aceeași facultate, concentrându-se pe teme avansate din istorie și politică.

Pe plan profesional, Paul Claudiu Cotârleț a avut diverse roluri importante în administrația publică și sectorul privat. În 2010, a debutat ca și consilier parlamentar pentru deputatul PSD Iancu Iulian, unde a avut ocazia să se familiarizeze cu procesele legislative și dinamica parlamentară.

Din octombrie 2010 până în decembrie 2014, a ocupat funcția de administrator la SC.MAPL S.R.L., o companie din Moinești, unde a gestionat activități administrative și operaționale, câștigând experiență în sectorul privat.

Din 2013, Cotârleț este șef de cabinet al Vicepreședintelui Senatului României. În această funcție, gestionează activitățile administrative și politice, contribuind la strategia și coordonarea activităților din cadrul Senatului.

Autor

  • Robert Manea este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București și al European Academy of Diplomacy din Varșovia. Are o experiență de peste 7 ani în presa din țară, acoperind subiecte de politică internă și externă.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: