Alegeri R. Moldova/Primari aleși în primul tur în șapte din cele 11 municipii; PAS nu are niciun câstigător

Sursa foto: cec.md

Chişinău – Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupaşcu, transmite: Şapte din cele 11 municipii din Republica Moldova în care duminică au avut loc alegeri locale şi-au desemnat primarii din primul tur, însă niciunul dintre câştigători nu este al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), actualul partid de guvernământ.

Potrivit datelor centralizate de Comisia Electorală Centrală, au fost aleşi din primul tur primarii din municipiile Chişinău, Cahul, Ceadîr-Lunga, Hînceşti, Orhei, Soroca şi Străşeni, unde s-au impus fie candidaţi independenţi, fie ai partidelor de opoziţie.

În municipiul Chişinău, primarul în exerciţiu, Ion Ceban, care a candidat din partea Mişcării Alternativa Naţională, a obţinut 50,62% din voturi, învingându-l pe candidatul PAS, Lilian Carp, care a fost votat de 28,23% din alegători.

La Cahul, independentul Nicolae Dandiş a atras voturile a 73,63% din electorat, surclasându-l pe candidatul Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM), Marcel Cenuşa, care a avut de partea sa voturile a 19,49% dintre alegători.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: