Fostul preşedinte Jimmy Carter a venit la slujba de comemorare a soţiei sale, într-o rară apariţie publică

Jimmy-Carter
Sursa foto: captura video// PODCAST: Jimmy Carter's Post-Presidential Legacy

Jimmy Carter, fostul preşedinte american în vârstă de 99 de ani, care din februarie primeşte îngrijiri paliative, a avut marţi o apariţie publică rară, care a dezvăluit un om cu aspect fragil, în timp ce a participat la o slujbă de comemorare în Atlanta pentru soţia sa, Rosalynn Carter, care a murit la 19 noiembrie, relatează Reuters.

Folosindu-se de un scaun cu rotile şi îmbrăcat într-un costum închis la culoare, cu cravată, el a intrat în Biserica Metodistă Unită Glenn Memorial şi a fost ajutat să se aşeze în primul rând, lângă sicriul acoperit cu flori al soţiei sale, unde a stat flancat de copiii săi. În poală a ţinut împăturită o pătură în albastru şi alb, pe care era brodat un portret zâmbitor al soţiei sale. Cuplul a fost căsătorit timp de 77 de ani.

În calitate de primă-doamnă, Rosalynn Carter a jucat un rol proeminent în timpul preşedinţiei sale din 1977 până în 1981, precum şi în activitatea sa umanitară după ce cuplul a părăsit Casa Albă. Ea a murit la vârsta de 96 de ani.

Jimmy Carter nu s-a adresat persoanelor venite să asiste la slujbă. Fiul său, James Earl „Chip” Carter III, l-a sărutat pe frunte după ce i-a adus un omagiu lui Rosalynn Carter, numind-o „lipiciul” care a ţinut familia unită.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL