Preşedintele Joe Biden o asociază pe candidata Kamala Harris la o importantă victorie economică

Sursă foto: X / President Biden

Preşedintele Joe Biden a împărtăşit joi cu Kamala Harris, care l-a înlocuit în cursa pentru Casa Albă, o victorie economică majoră pe frontul puterii de cumpărare a populaţiei din Statele Unite, transmite joi AFP.

Preşedintele şi vicepreşedinta SUA au anunţat, într-un comunicat comun premergător unei deplasări comune în cursul zilei de joi, în apropiere de Washington, o scădere „istorică” a preţului la zece medicamente pentru diabet, cheaguri de sânge şi probleme cardiace.

Un progres care vine după luni de negocieri între sistemul federal de asigurări de sănătate pentru persoanele în vârstă, numit „Medicare”, şi laboratoare. Aceasta va permite din 2026 economisirea a 1,5 miliarde de dolari pentru persoanele asigurate, americani cu vârsta ce depăşeşte 65 de ani, şi a 6 miliarde de dolari pentru contribuabili, potrivit Casei Albe.

Este, fără îndoială, un anunţ important, notează France Presse. Preţul medicamentelor în SUA, mai mare decât în alte ţări dezvoltate, a scăpat de-a lungul timpului de orice reglementare sau control public. Nu este un lucru neobişnuit, chiar şi atunci când eşti asigurat, să fii nevoit să plăteşti o parte din buzunarul propriu.

Anunţul reprezintă, de asemenea, o victorie majoră pentru care Joe Biden ar fi putut să îşi asume deplin creditul deoarece este rezultatul uneia din legile sale emblematice, denumită „Inflation Reduction Act”, un plan faraonic de investiţii ce priveşte tranziţia energetică şi puterea de cumpărare. Însă politicianul democrat în vârstă de 81 de ani a asociat-o la această victorie pe candidata de 59 de ani cu mai puţin de trei luni înainte de alegerile în care aceasta se va confrunta cu republicanul Donald Trump.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: