Alegerile din Spania: Pedro Sánchez și PSOE au reușit să protejeze democrația și progresul

pedro-sanchez-psoe
Pedro Sanchez, calea europeana

Partidul Socialiștilor Europeni este încântat de rezultatul extraordinar obținut de PSOE la alegerile generale din Spania de duminică, 23 iulie, se arată într-un comunicat. Socialiștii spanioli au obținut 31,70% din voturi, ceea ce reprezintă cel mai bun rezultat al partidului din 2008 încoace și a fost obținut într-un context dificil, determinat de polarizare și dezinformare.

„Atât Pedro Sánchez, cât și PSOE trebuie lăudați pentru rezultatul alegerilor, deoarece au reușit să protejeze democrația și progresul în Spania. Ei au obținut un sprijin reînnoit pentru măsurile sociale puternice implementate în timpul ultimului lor mandat. Întreaga familie PES felicită călduros partidul nostru membru cu drepturi depline, PSOE, și pe liderul său pentru ceea ce au realizat. Acum este clar că extrema dreaptă a fost respinsă de alegătorii din Spania, iar acesta este un semn bun pentru țară și pentru Europa. ¡Adelante!”, a declarat președintele PES, Stefan Löfven.

Socialiștii și democrații europeni și-au exprimat sprijinul deplin pentru PSOE înainte de alegeri și sunt acum încrezători că amenințările extremei drepte la adresa democrației, a egalității și a progresului din Spania vor fi diminuate.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: