Aleșii locali ar putea fi obligați, sub sancțiunea amenzii, să-și publice, pe lângă averi și interese, și CV-urile

Sursa foto: Monitorul fiscal

Cosmin Marian Poteraș, senator neafiliat, vrea ca aleșii locali să fie obligați, prin lege, să-și depună la instituția în care activează, în termen de o lună de la validarea mandatului, și Curriculum Vitae. Iar instituția respectivă să aibă obligația ca, în alte maximum 10 zile, să publice aceste CV-uri pe paginile proprii de internet.

Prefecții ar trebui să urmărească respectarea acestor reguli și să aplice amenzi contravenționale în caz de nesupunere. Guvernul arată, însă, că potrivit Constituției, studiile și experiența profesională nu reprezintă condiții pentru un candidat ca să poată fi ales în administrația publică locală, astfel încât a recomandat ca legea să nu fie adoptată în forma propusă. Lucru care s-a și întâmplat la Senat, unde proiectul a fost respins. În prezent, legea se află pe masa Camerei Deputaților, care este for decizional.

Senator neafiliat, ales, în decembrie 2022, pe listele USR-PLUS, Cosmin Marian Poteraș a depus, la finalul anului trecut, în Parlamentul României un proiect de lege care vizează modificarea și completarea OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, care vrea să introducă obligații inedite pentru aleșii locali.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: