Alexandru Muraru: Ne ținem de cuvânt și construim sediul nou pentru Opera Națională Română Iași

Sursa foto: Facebook

Alexandru Muraru anunță că proiectul de construire a unui sediu pentru Opera Iași în Copou are, în premieră, un calendar coerent de implementare.

„𝐂𝐚𝐥𝐞𝐧𝐝𝐚𝐫 𝐚𝐬𝐮𝐦𝐚𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭̗𝐢𝐚 𝐎𝐩𝐞𝐫𝐞𝐢 𝐍𝐚𝐭̗𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐈𝐚𝐬̗𝐢

Ne ținem de cuvânt și construim sediul nou pentru Opera Națională Română Iași!

Vă anunț că proiectul de construire a unui sediu pentru Opera Iași în Copou are, în premieră, un calendar coerent de implementare!

Prin Legea Bugetului de Stat pe anul 2024, valoarea de 15 milioane euro, deja alocată, va fi suplimentată cu încă 65 milioane euro, astfel că pentru realizarea acestui obiectiv emblematic al Iașului avem deja fonduri de 80 milioane euro, cu sprijinul ministrului liberal al Culturii, Raluca Turcan.

Reamintesc că problema identificării terenului pentu construirea viitorului sediu al ONRI a fost rezolvată prin parteneriatul dintre conducerile liberale de la Consiliul Județean Iași – Iași County Council și Primăria Municipiului Iași, acest sediu urmând să fie construit în zona Copou.

Potrivit estimărilor Ministerului Culturii, în perspectiva anilor  2025 – 2027, obiectivul este finalizarea proiectării şi licitarea execuţiei lucrărilor de edificare a noii săli de spectacole a Operei Naţionale Române Iaşi, derularea contractului de lucrări şi finalizarea investiţiei, astfel încât, din 2027, ieșenii să se bucure de primele spectacole realizate în sediul nou.

PNL IASI este și rămâne singurul partid politic implicat și motivat în raport cu realizarea acestui reper cultural al istoriei noastre, care va face dreptate Iașului și tuturor celor care iubesc opera ieșeană”, a scris Alexandru Muraru pe pagina de Facebook.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL