Alexandru Nazare, despre discuțiile privind candidatul la Capitală: Nu putem accepta absolut orice fel de scenariu

Foto PS News

Alexandru Nazare, senator PNL, a vorbit, pentru PS News, despre discuțiile privind candidatul PNL-PSD pentru Primăria Capitalei: „Nu putem accepta absolut orice fel de scenariu, noi PNL. Nu putem să mergem pe orice fel de variantă”.

Întrebat despre declarațiile făcute în urmă cu câteva zile la un post de televiziune, despre candidatul Cirstoiu, Nazare explică:

„Acum câteva zile, în intervenția televizată la care faceți dumneavoastră referire, am fost întrebat care era varianta ideală pentru Partidul Național Liberal. Am spus că varianta ideală pentru PNL era să aibă un candidat liberal care să fie recunoscut, care să provină din zona Organizației București, pe care s-a construit o perioadă de timp și cu care să mergem înainte.

Eu am făcut un profil al candidatului și noi avem mai mulți posibili candidați. Natural este Sebastian Burduja, cel la care putem să facem foarte ușor referire în acest moment, pentru că evident că e președinte al Organizației de București. Deci, răspunsul meu a fost în sensul că aceasta ar fi fost dorința noastră, a liberalilor, dar bineînțeles că suntem într-o coaliție, trebuie să ținem cont și de partenerii noștri”.

„Au avut loc deja discuții în Coaliție legate de candidaturi” 

„Cred că fundamentul deciziei care s-a luat de a avea un candidat, a luat în considerare și șansele acestui candidat de a câștiga alegerile- la momentul respectiv-, acum câteva săptămâni, când au avut loc discuțiile.

Aceste discuții, în condițiile prezente, se reiau astăzi. Ce va rezultat din aceste discuții n-aș putea să vă spun, pentru că nu sunt în Coaliție. Eu tot ceea ce sper este să avem o decizie cât mai rapidă, astfel încât să obținem un rezultat”.

„Nu putem să mergem pe orice fel de variantă. Cred că aceasta este premiza de la care pleacă discuțiile, în Coaliția de astăzi”

„Din punctul meu de vedere nu putem acceptă absolut orice fel de scenariu, noi PNL. Nu putem să mergem pe orice fel de variantă. Trebuie să fie o variantă acceptabilă pentru electoratul nostru. Cred că această este premiza de la care pleacă discuțiile, în Coaliția de astăzi.

„Sperăm să avem candidat PNL”

„Eu am sperat de la început să avem candidat PNL, evident, cum am spus, ținem cont de discuțiile din Coaliție, dar ideal, varianta ideală pentru noi ar fi fost să avem candidatul nostru liberal”

Coaliţia PSD-PNL se reuneşte,luni, la ora 10.00, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea sa. Decizia vine în condiţiile în care doctorul trebuia să îşi depună caniddatura, luni, la Biroul Electoral Municipal. Liberalii iau în calcul inclusiv să meargă cu un candidat propriu la Primăria Capitalei, în cazul în care medicul nu va mai fi candidatul alianţei PSD-PNL, în timp ce PSD vrea ca şi la Capitală cele două partide să vină cu un candidat comun, membru de partid.

Decizia va fi dificilă în condiţiile în care Cătălin Cîrstoiu, care este vizat de acuzaţii de incompatibilitate, a anunţat că nu se retrage, dar că mandatul său este pe masa coaliţiei.

PNL, prin vocea preşedintelui Nicolae Ciucă, spune că, în caz de nevoie, va avea propriul candidat, iar preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, în cazul retragerii lui Cîrstoiu, susţine în continuare ideea candidatului comun, dar vrea un candidat membru de partid, considerând că ”perioada de independenţă a apus”.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat la Roma, întrebat de presa din ţară dacă ia în calcul o candidatură la Primăria Capitalei, că încă nu şi-a ales capitala şi nu ştie dacă să candideze la Roma, la Londra, la Paris sau la Madrid.

”În continuare doctorul Cîrstoiu reprezintă o opţiune extrem de serioasă, dacă noi vom fi suficient de serioşi să o sprijinim”, a spus Rareş Bogdan, precizând că, la bâlbele şi degringolada care au fost în susţinerea doctorului Cîrstoiu, e normal ca presa să întrebe.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat în weekend că în prezent Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei, el subliniind că cele două formaţiuni vor avea candidat comun la alegerile locale din acest an pentru Primăria Bucureşti.
”Domnul Cîrstoiu nu e un criminal, iertaţi-mă! Înţeleg campania… dom-le, e un medic de excepţie e un decan la UMF, un om care şi-a clădit profesional tot ce se poate, este solicitat şi în România şi în străinătate pentru operaţii şi nu face operaţii simple. Haideţi să fim corecţi!”, spunea Ciolacu.
Liderul PSD arăta că discuţia va avea loc luni.  „O să vorbim luni. E atât de simplu, e corect. Nu-mi cereţi mie să iau decizii eu e incorect pentru un om de asemenea valoare profesională să fac acest lucru”, a mai afirmat Marcel Ciolacu referindu-se la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, vineri seară, întrebat dacă este mulţumit de explicaţiile date de Cătălin Cîrstoiu şi dacă acesta rămâne candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, că nu ştie ce a declarat Cîrstoiu, astfel că îşi menţine afirmaţiile de joi seară.

”Îmi cer scuze, nu pot să comentez, nu am văzut ce a declarat domnul doctor, aţi fost aici, aţi văzut care a fost activitatea mea, motiv pentru care în acest moment nu s-a schimbat nimic faţă de ceea ce am declarat aseară. Domnul doctor Cîrstoiu, în acest moment a îndeplinit o solicitare care i-a fost adresată în mod normal să clarifice toate probleme care s-au ivit în spaţiul public, nu ştiu dacă a făcut-o sau nu, adică a avut loc această conferinţă de presă, care au fost rezultatele, ce s-a întâmplat acolo nu ştiu, nu pot să comentez”, a replicat Ciucă.

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri că mandatul său este pe masa coaliţiei şi a remarcat că a fost ”cam singur în precampania asta”. ”Aş fi nebun să merg într-o luptă fără sprijin, normal”, a afirmat el, întrebat dacă s-ar retrage dacă liderii coaliţiei îi cer acest lucru.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: