Alexandru Rafila a anunțat că vaccinul împotriva HPV va deveni mai accesibil pentru femeile între 18 și 45 de ani

Sursă foto: Facebook / vaccinare

Vaccinul împotriva HPV, care previne cancerele de col uterin, ar urma să fie compensat în premieră în România pentru femeile cu vârsta între 18 și 45 de ani.

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul unei mese rotunde organizată de Ambasada SUA la București. Evenimentul a avut loc cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Infecției cu HPV, marcată anual pe 4 martie.

Cu această ocazie, Ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec, și-a exprimat tristețea cu privire la numărul mare de decese provocate de cancer din România, notează euronews.ro.

Facebook US Embassy Bucharest

În fiecare an, în jur de 3.300 de românce sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, iar mai mult de jumătate dintre ele pierd lupta cu boala. România este țara din UE cu cea mai mare mortalitate cauzată de cancerul de col uterin. În prezent, țara noastră are un program gratuit de vaccinare doar pentru fetele cu vârste între 11 și 18 ani.

După majorat, vaccinul trebuie plătit integral, iar costul serului nu îl face deloc accesibil pentru că depășește 2.000 de lei.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL