Netanyahu spune că sunt în viaţă destui ostatici israelieni

Benjamin Netanyahu
Sursa foto: X

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, duminică, într-un interviu pentru ABC News, că „destui” dintre cei 132 de ostatici israelieni rămaşi în Gaza sunt în viaţă pentru a justifica eforturile în curs ale Israelului de a încerca să obţină eliberarea lor.

Întrebat câţi dintre ostatici sunt încă în viaţă, Netanyahu a spus că „destui pentru a justifica genul de eforturi pe care le depunem”.

„Vom încerca să facem tot posibilul pentru a-i aduce înapoi pe toţi cei care sunt în viaţă şi, sincer, şi trupurile celor morţi”, a spus el în interviul acordat emisiunii „This Week” de la ABC.

„Nu sunt sigur că cineva se poate pune în locul familiilor, dar nici familiile nu se pot pune în locul celor care iau decizii. Acestea sunt două lucruri separate. Ele ajung la inima noastră. Ele ajung la inima mea. Dar sunt, de asemenea, responsabil pentru siguranţa şi securitatea poporului israelian şi pentru a mă asigura că aceste atentate teroriste şi aceste răpiri nu se vor mai repeta”, a explicat Netanyahu.

Având în vedere îngrijorarea multor rude ale ostaticilor, care spun că s-ar putea face mai mult, jurnalistul de la ABC News a întrebat care este prioritatea cea mai mare în acest moment: eliminarea totală a Hamas sau salvarea vieţilor acestor ostatici şi eliberarea lor?.

„Nu se exclud reciproc”, a răspuns Netanyahu. Acordul anterior privind ostaticii a fost încheiat doar „pentru că am aplicat presiune militară, nu pentru că am încetat să o mai aplicăm”, a explicat Netanyahu, justificând continuarea războiului.

Netanyahu a mai spus că bilanţul pe care îl furnizează autorităţile din Gaza în privinţa victimelor făcute de bombardamentele israeliene nu este de încredere şi, potrivit altor calcule, proporţia este de sub 1 la 1, adică la fiecare luptător Hamas ucis în Gaza a mai fost ucis un civil palestinian, prin urmare sunt mai mulţi militanţi ucişi decât civili, ceea ce este un rezultat remarcabil într-un astfel de război.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL